25 Şubat 2011 Cuma

Ayna Los Angeles'ta

Los Angeles'taki festivalden çok özel görüntüler...

Saim Orhan ve ekibi bu hafta Los Angeles yolculuğuna kaldıkları yerden devam ediyorlar. Türkiye sınırları dışında yapılmış en büyük festival olan Anadolu Kültürleri Festivali'ne katılan Ayna ekibi, birbirinden renkli görüntüleri izleyicilerle paylaşıyor. 55 dönümlük araziye kurulmuş festival alanında yaşanan oldukça hareketli anlar Ayna objektiflerine yansıyor.

Topkapı Sarayı'nın birebir aynısı olan 3 boyutlu modelinin ilgi gördüğü alanı ziyaret eden Sami Orhan, birdenbire padişah ve yeniçerilerle karşılaşıyor. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen program ekibi, tarih kokan bu mekanda oldukça keyifli bir röportaj gerçekleştiriyor.

Festival alanını adım adım gezen Ayna, bir çeşmeden şerbet, ayran ve limonata gibi içeceklerin aktığını görünce hayli şaşırıyor. Amerikalılarla birlikte bu çeşmenin önünde oluşan sıraya giren Orhan, edindiği tarihi bilgileri Ayna izleyicileriyle paylaşıyor.

Bir anda Mehter Takımı'nın sesinin duyulması ile kendini adeta Türkiye'de hisseden Sami Orhan, yabancıların en az kendisi kadar coşkulu olduğunu gözlemliyor. Birbirinden hareketli marşları dinleyen Amerikalılar'ın yaptıkları danslar, Ayna farkıyla ekrana geliyor.

Her standı ayrı ayrı gezen Orhan ve ekibi, festival alanında baklavanın Türkler'e ait olduğunu Amerikalılar'a anlatan Charles Perry'ye rastlıyor. Aynı zamanda Los Angeles Times yazarı olan Perry ile oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştiren Sami Orhan, ünlü yazarın Türk yemekleri ile ilgili bir kitap yazdığını öğreniyor.

Fenerbahçe'nin 26 yıl amigoluğunu yapmış olan Amigo Kemik lakaplı Oğuz Bayram'la karşılaşan Ayna, çok uzaklarda bir dosta rastlamanın mutluluğunu yaşıyor. Bayram havasının yaşandığı alanda renkli bir sohbet gerçekleştiren Sami Orhan, festivalle ilgili düşüncelerini öğreniyor.

Los Angeles'taki festivalden birbirinden renkli görüntüler, gerçekleştirilen keyifli röportajlar... Hepsi Ayna'da!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder