24 Şubat 2011 Perşembe

Maceracı'nın Bu Haftaki Durağı Sakarya!

Resim

Türkiye'yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı'nın yolu, bu hafta Sakarya'ya düşüyor. Gezgin bir balıkçıya rastlayan Murat Yeni, vakit kaybetmeden balıkçıyla röportaj yapmaya başlıyor. Kamyonetin üzerine kurduğu akvaryum sistemiyle cadde cadde gezen balıkçı, şehirde canlı alabalık satıyor. Halkın alışkın olduğu bu manzara, Maceracı ekibini hayli şaşırtıyor.

Şehirde karış karış gezmeye devam eden Murat Yeni ve ekibi, yol üzerinde yer alan bir restorana uğruyor. Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Maceracı, restorantta gördüğü yemekleri sırayla saymaya başlıyor. Kabaktan yapılmış onlarca yemek çeşidini gören Murat Yeni, özellikle kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izliyor.

Sakarya'da yaşayan Boşnak göçmenlerin kına gecesine de konuk olan Maceracı, birbirinden ilginç düğün adetlerine tanık oluyor.
Bu haftaki yolculuğun son durağı olarak Maceracı, küçük sıradağların çevrelediği, tertemiz havasıyla insana enerji veren Geyve'ye gidiyor. Murat Yeni, gördüğü ferah manzara ve tertemiz havanın etkisiyle sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu açıklamaya başlıyor. Küçük bir kasaba olan Geyve'nin sıcakkanlı halkıyla keyifli sohbetler gerçekleştiren Murat Yeni, etrafı keşfe çıkıyor.

Sakarya'dan eşsiz manzaralar, gerçekleştirilen keyifli sohbetler, ilginç eğlenceler... Hepsi Maceracı'da!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder