15 Haziran 2011 Çarşamba

Cihan, Bu Seçimin Tartışmasız Galibi Oldu

Cihan Haber Ajansı, geleneğini bozmayarak dünkü seçimlerin yine tartışmasız galibi oldu. Yaklaşık 50 bin kişiyle, açılan sandıklardan en hızlı sonuçları ulaştıran Cihan, dün 19.00 itibarıyla toplam oy oranlarının yarısını açıkladı. Cihan'ın verileri Google aracılığıyla da bütün dünyaya ulaştı.
Cihan Haber Ajansı, 2002 genel seçimlerinden bu yana sürdürdüğü geleneği bozmadı ve dün de sonuçları en hızlı ve güvenilir veren kuruluş oldu. Yaklaşık 50 bin kişiyle, sandık başlarında sonuçları takip eden Cihan Haber Ajansı, seçim yasağının kalkmasının bir saat sonrasında, saat 19.00'da, toplam sandık oranlarının yarısını açıklayarak büyük bir başarıya imza attı. 2007 genel seçimlerinde, saat 10.00'da Türkiye genelinin üçte birini açıklayan Cihan Haber Ajansı, kendi rekorunu da kırmayı başardı ve bu alanda rakipsiz olduğunu gösterdi. Saatler 19.45'i gösterdiğinde, Cihan Haber Ajansı, Türkiye'deki sandık sayısının yüzde 76'sını açıklamayı başardı. 12 Haziran seçimlerinin hazırlığına 2 ay öncesinden başlayan Cihan Haber Ajansı, Türkiye'nin her noktasında bulunan temsilcileri ile saatler 14.00'ü gösterdiğinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'dan verileri almaya başladı. Ajans ayrıca, temsilcileri sayesinde, sandık başında ve seçim noktalarında meydana gelen olayları da abonelerine ve sosyal ağdaki takipçilerine anında iletti. 

3 Kasım 2002'den beri seçim çalışmalarını yürüten Cihan Haber Ajansı, 6. seçimde sadece Türkiye'de değil uluslararası arenada da referans oldu. Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yabancı basın mensuplarına seçim sonuçlarını Cihan aracılığıyla duyurdu. BYEGM, Cihan'dan aldığı verileri, Washington ve Brüksel'de oluşturacağı haber merkezleri ile Türkçe ve İngilizce olarak yabancı gazetecilere sundu. Daha önce de, ABD ve İngiltere'de yapılan seçim sonuçlarını duyuran dünyanın en büyük arama motoru Google, Türkiye'deki seçim sonuçlarını Cihan aracılığıyla takipçilerine anlık olarak iletti. Başta TRT olmak üzere birçok medya kuruluşu, Cihan'dan aldığı verileri ekranlarına yansıtırken; ilk kez 150'ye yakın yerel televizyon da Cihan'ın geliştirdiği ekran yüzüyle seçim sonuçlarını izleyicilerine aktardı. Türk Telekom'un IPTV platformu olan TiviBu, düzenlediği seçim ekranına, Cüneyt Özdemir'in sunuculuğunda, Cihan'dan aldığı verileri taşıdı. Zaman.com.tr, milliyet.com.tr, hurriyet.com.tr gibi önde gelen gazete internet siteleri ve 500'e yakın internet sitesi de okuyucularına Cihan'dan aktardığı verileri ulaştırdı. iPhone ve iPad kullanıcıları da, seçim sonuçlarını Cihan Haber Ajansı'nın grafik destekli programlarından takip etti. 

Cihan Haber Ajansı'nın verileri anbean; Twitter, Facebook gibi sosyal ağ platformlarına da yansıtıldı. Güvenilir sonuçlara, hızla ulaşmak isteyen sosyal ağ kullanıcıları Cihan Haber Ajansı'nı referans alırken, bu başarıyı da mesajlarında paylaştı.




Cihan, Bu Seçimin Tartışmasız Galibi Oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder