4 Kasım 2009 Çarşamba

SAMANYOLU DİZİLERİ ORTADOĞU'DA


Ortadoğunun şu günlerde adı medya dünyasında çok sık geçiyor. Türk dizilerinin en keyifli alış-verişinin yaşandığı Arap medyası gözünü başarılı ve aile içerikli Türk dizilerine çevirdi.

Türk dizilerinin Arap dünyasında çok sevildiği tartışılmazken, Arap medyasında televizyon ve prodüksiyon firmaları Samanyolu'nun seviyeli, düşündürücü ve bilgilendirici filmlerine son aylarda taleplerini artırdılar. Samanyolu Televizyonu yapımlarının dünya ya açılımıyla birlikte Türkiye diğer seyredilen ülkelerde köprü rolü üstlenmesi ve Türkiye'ye ilginin ve sevginin artmasına vesile olduğu gözlemlenmekte. Dizilerin yayına girdiği zamanlarda sokakların adeta boşalması ciddi ilginin olduğunu göstermektedir. Satışı yapılan bazı dizilerin henüz dublaj aşamasında olanlarının da yakında Arap dünyasında boy göstereceği ve büyük ilgi göreceği bekleniyor. Satışların başlaması ile birlikte beklenenden daha fazla ilgi gördüğünü belirten Samanyolu Yayın Grubu Dış Satışlar Koordinatörü Fatih Gök, "Yurt dışında gösterime giren yapımlarımız, o ülkelerdeki insanlar tarafından büyük bir ilgi ile takip edilmekte ve aynı zamanda bu yapımların dünya barışına katkı sağlıyor" dedi. Gök, ülkemizle diğer ülkeler arasında sevgi ve kardeşlik bağlarının güçlenmesine büyük katkı sağlamakta olduğunu belirtti.

Yurt dışına satışı yapılan programların Türkiye'deki izleyicilerden daha çok ilgi gördüğünü dile getiren Gök, "Arap dünyasının önde gelen televizyonlarında bizim yapımlarımızın yakın tarihte Arapça dublajlı da gösterime girecek olması bizlere yenidünya yapılanmasında ümit verici olduğunu göstermektedir" dedi. Gök, 2008 yılından itibaren Dubai, İran, Mısır, Suriye, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Kazakistan Türkmenistan, Afganistan, Pakistan, Suudi Arabistan, Abu Dabi, Lübnan, Çin, Malezya, Tunus, Hindistan, Katar, Irak gibi ülkelerde gösterime girdiğini ve şu anda anlaşma aşamasında da bir bu kadar daha ülkenin dizilere ilgi duyduğunu belirtti. Samanyolu Yayın Grubunun uluslararası alanda da yer aldığını ifade eden, Satışlar Koordinatörü Gök, "Uluslararası Fransa-Cannes MIPTV, Amerika-AFM, Güney Kore-BCWW, Endenozya-ATF ve Ortadoğu da Dubai, Kahire ve de Tahran kentlerinde her yıl düzenlenen film market fuarlarına katılımı ile dünya media yayın kurumları arasında yerini almıştır" diye konuştu.

SamanyoluHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder