4 Kasım 2009 Çarşamba

EN GÜZEL AÇILIMI DÖRDÜNCÜ OSMAN YAPTI

En güzel açılımı 4. Osman yaptı!...
Unutulmaz Ders!..
Samanyolu Televizyonu’nun yeni sezon yapımlarından bir dizisi olan 4.Osman, yayınlanan beşinci bölümünde muhteşem bir açılım gerçekleştirdi!...
Dizi bölümünde bir teröristin öldürülmesinden yola çıkarak terör olayını gündeme getiren dizi öyle bir ders verdi izleyenlerden tam not aldı.
Osmanlıya hayranlığı ile ön plana çıkan Osman Amir karakteri, polis memuru Yıldırım ile bir terör olayı ile karşılaşıyor. Osman Amir terör olayını duyar duymaz aklına 4. Mustafa döneminde yaşanılan bir terör olayı geliyor.

Ve o esnada Osman Amir tarih sayfalarından şunları söylüyor;

“Yıl 1807. Osmanlı Devleti, hacılarını hacca göndermek için mükemmel bir tören sergiliyor. Hacılar tam bir ay yürüyorlar. Şam’a yaklaştıklarında ise o zamanın teröristleri diyebileceğimiz bedevilerle karşılaşıyorlar. Bedeviler hacıların üzerine yürüyor. Ortalık kan revan. Çocuklar öldürülüyor. İnsanlar kesiliyor. Esir ediliyor. Müjdeci Başı Hasan Efendi ilk kez acı bir haberle Sultan’ın karşısına çıkıyor. Bu kanlı terör olayını anlatıyor. Sultan 4. Mustafa başlıyor ağlamaya..Ve derhal bir çözüm sunuyor. Hacca gidenlerin yanına koruma askerler verilecek, cephaneleri kuvvetlendirilecek ve bu terörü yapan Bedevilere de bir miktar para yollanacak”


Resim

Bu sahnede Yıldırım sözü alıyor. “Ne, hem bir sürü masumu öldürdüler, hem de devlet tarafından ödüllendiriliyorlar mı?” diye soruyor. Osman Amir de “Osmanlının tek düşmanı içerisindeki aç insandı. Aç insan her şeyi yapar. Aç insandan her türlü tehlike beklenilir. Yüksek medeniyetler terörü temizlemeye çalışmaz, terörün hiç doğmamasına çalışır.” cevabını veriyor. Bu cevabın içinde teröre karşı yapılabilecek en güzel açılımı saklayan dizinin izleyenleri bu sahneler için teşekkür mesajlarını göndererek, bu tarz yapımların çoğalmasını diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder