19 Kasım 2009 Perşembe

YAYINCILIK, TARİHE NOT DÜŞME HASSASİYETİDİR

Samanyolu Yayın Gurubu, "Bir Yeryüzü Kanalı" olma kararlılığıyla bundan tam 16 yıl önce yayın hayatına merhaba dedi. Bu yolda emin ve kararlı adımlarla ilerlerken evrensel olarak kabul edilmiş yayın ilkelerinin yanında, kendine has farklı çizgisi, üslubu, milli değerlere bağlı yayın esaslarıyla çok kısa sürede, her kesimden seyircinin, beğenisini ve takdirini kazandı. Samanyolu Yayın Gurubu’nun, kısa süreler içerisinde kat ettiği mesafeyi, bugünlere nasıl geldiğini ve yarınlara nasıl baktığını en güzel anlatan her şeyden önce insan merkezli, yaşadığı toplumun problemlerine duyarlı, güvenilir, kararlı, doğru ve tarafsız yayıncılık ilkelerini rehber edinen anlayışıdır.

Samanyolu Yayın Grubu, İnsan hak ve özgürlüklerine saygıyı esas alır.
Öncelikli hedefleri arasında, toplumun etnik ve mezhep farkı gözetmeden barış içinde yaşamasına katkı sağlar. Hoşgörü ve diyalog çalışmalarının hızlandırılmasına ve bugün için en çok ihtiyaç duyduğumuz demokrasi ve hukukun üstünlüğünün tam manasıyla yerleşmesine çalışır.

Samanyolu Yayın Gurubu;
hem bugünün hem de geleceğin nesillerini düşünerek yayın yapma sorumluluğunun adıdır. ‘Bugün söylenenler söylenmiştir yarın da dünden farklı söylenir’ ilkesizliğine düşmez. Yayıncılık anlayışında tarafsızlık prensibini çok önemsemekle birlikte, şahsiyetli bir düşünce, sağlam bir kültür ve geniş bir sorumluluk duygusuna sahiptir. Reyting mücadelesine kurban edilecek bir yayıncılığın asla doğruyu ve güzeli anlatamayacağına, böyle bir anlayışın tam tersine toplumda kin ve nefret tohumları ekmekten başka bir işe yaramayacağına inanır. Çünkü geniş kitlelere ulaşmak ne kadar önemliyse, seviyeli ve faydalı yayıncılık için, olaylara bakışta tarafsız ve objektif kalabilmek de o kadar önemlidir.

Samanyolu Yayın Grubu,
her zaman öncü, ilklere imza atan bir yayıncılık anlayışının adıdır. Yayıncılığı kısa bir yarış değil, uzun soluklu bir maraton olarak benimser. 16 yıl gibi kısa bir sürede, kazandığı bilgi birikimi ve kararlı çalışmalarıyla, ulusal bir kanaldan uluslararası arenada yayın yapan ve ulaştığı her zeminde seyircinin beğenisini kazanmayı başaran yayın gurubudur.

Bugün 16. yılını kutlayan yayın gurubumuz, gelecek yıllar içerisinde de aynı ilkeli duruşunu korumayı sürdürecek;
sorumlu yayıncılık anlayışı, doğru ve tarafsız haberi esas alan yaklaşımı ve demokrasi yanlısı yayınlarıyla tarihe not düşme hassasiyeti içerisinde olacaktır. İnanıyoruz ki yakın bir gelecekte bu anlayış daha da önem kazanacak ve gelecek nesiller tarafından takdirle karşılanacaktır.

Dr. Hidayet Karaca
Samanyolu TV Yayin Grubu Baskani

http://www.samanyolu.com.tr/Showcontent ... ntentId=11


Samanyolu Yayın Grubu Tarihçesi

1993 yılının başlarında kurulan Samanyolu Yayın gurubu, küresel yayıncılığın öncüsü olma gayesiyle çıktığı yolculukta çok gelişti, çok büyüdü. Kaliteli çizgisi; dürüst, ilkeli ve topluma faydalı yayıncılık anlayışıyla yıllar içerisinde her kesimden insanın beğenisini kazanmayı başardı.

Tam 16 yıl önce bin bir güçlükle atılan tohum; bugün kocaman gövdesi, güçlü kökleri ve büyüyen tomurcuklarıyla adeta dalları dünyaya uzanan bir çınar oldu. Hedefi, bütün bir insanlığa seslenebilmek olan Samanyolu Yayın Grubu’nun ilk düşüncesi, altyapıya yönelik çalışmalarla yayın ağını genişletmekti. Orta Asya Cumhuriyetlerine ulaşan yayınları, 1999 yılından itibaren Avrupa ve Kuzey Afrika ülkelerinden de seyredilebilir hale geldi. Atılımlarına dur durak bilmeden devam eden Samanyolu Yayın Grubu; 2000 yılında, kardeş ülke Azerbaycan’da kendi stüdyolarında yayına başladı.

Nihayet, Kasım 2000’de yayın ağı Amerika’ya kadar uzandı.

Her zaman seviyeli yayıncılık anlayışını koruyan Samanyolu Yayın Gurubu, zaman içinde bu anlayışının meyvelerini de aldı. Yayın gurubunun o yıllarda ilk ve tek kanalı olan Samanyolu Televizyonu, uluslararası platformda bugüne kadar bir Türk televizyon kuruluşunun almış olduğu en büyük ödüle layık görüldü. Kalitenin, saygınlığın, dürüstlüğün ve değerlere bağlılığın ödülü ‘Diamond Star’ 2003 yılında Samanyolu Televizyonu’nun oldu.

Yayın grubunun farklı kesimlerin farklı beklentilerini karşılamaya yönelik atılımları ise 2006 yılından itibaren hızla gerçekleşmeye başladı. Bu tarihte ‘Bir Kültür Kanalı’ sloganıyla kurulan Mehtap Televizyonu ve 2007 yılı başlarında kurulan Samanyolu Haber Televizyonu, grubun ilk tematik kanalları olarak yayın hayatlarına merhaba dediler. Hemen ardından çocuklara ve anne-babalara hitap eden Yumurcak Televizyonu izleyiciyle buluştu ve emsallerini geride bırakarak kısa sürede büyük bir başarı elde etti. Amerika’daki stüdyolarından İngilizce yayın yapan Ebru TV ve Azerbaycan’da kurulan Hazar TV ise yayınlarını farklı kültürlere, onların dillerinde ulaştırmak isteyen Samanyolu Yayın Grubu’nun aynı yıllarda gerçekleşen iki önemli açılımı oldular.

Samanyolu Yayın Grubu, bugün 16 yaşında... Beş kıtayı kapsayan yayınları, 8 televizyon kanalı, ulusal ve uluslararası çapta yayın yapan 3 radyosuyla bugün çok büyük bir aile... Fakat ilk günkü heyecanı ve ilk günkü sorumluluk bilinciyle çalışmalarını sürdürüyor. Köklerinin gücü ve seyircisinin desteğiyle, gelecek zaman dilimlerine doğru bildiği yolda yürümeye devam ediyor.


1983 Sema Video kuruldu.
1993 Samanyolu Tv kuruldu.
1993 Burç FM kuruldu.
1993 Dünya Radyo kuruldu.
1994 Işık Medya tüm ulusal kanallara reklâm hizmeti vermeye başladı.
1999 Samanyolu Avrupa yayın hayatına başladı.
2000 Samanyolu Amerika yayın hayatına başladı.
2006 “Bir Kültür Kanalı” sloganıyla Mehtap TV kuruldu.
2006 “Renklerin kardeşliği” sloganıyla Amerika’da İngilizce yayın yapan Ebru TV kuruldu.
2007 Samanyolu Haber Kanalı kuruldu.
2007 İlk şifresiz yayın yapan çocuk kanalı Yumurcak Tv kuruldu.
2007 Azerbaycan’da yayın yapan Samanyolu Azerbaycan yayını Hazar Tv olarak yayın hayatına başladı.

http://www.samanyolu.com.tr/showcontent ... ntentid=59

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder