19 Kasım 2009 Perşembe

İLK ÖZEL KÜRTÇE TV AÇILIYOR, KÜRTÇE DİZİLER GELİYOR!


TRT'den sonra Kürtçe yayın yapacak ilk özel televizyon kanalı şu günlerde açılıyor. Peki bu kanal hangi medya grubu bünyesinde hizmete giriyor?

Samanyolu Yayın Grubu daha önce Dünya TV adında Gaziantep'te bir yerel tv kanalı açmak için çalışmalara başlamıştı. Aradan geçen zamanda özel televizyonlara Kürtçe yayın izninin verilmesiyle birlikte Dünya TV'nin yayın çizgisi de netleşti. Dünya TV yerel değil, uydudan ulusal yayın yapacak ama içerik Kürtçe olacak

Buna göre Samanyolu'nun Dünya TV'si Türkiye'nin ilk özel Kürtçe yayın yapan ulusal kanalı olacak. Merkezi Gaziantep'te bulunan Dünya TV için yasal izinlerin alınmasıyla birlikte Kürtçe yayın başlayacak. Samanyolu TV'de yayınlanan birçok dizi ve yapım Kürtçe dublajla birlikte Dünya TV'de ekrana gelecek.

Genel Müdürlüğünü Samanyolu Ankara Temsilcisi Remzi Ketenci'nin yaptığı Dünya TV'nin şu günlerde stüdyo ve merkez bina inşaatı hızla devam ediyor.

3 yorum:

  1. Birliğin ve beraberliğin garantisi olacaksa şart ama olmayacaksa bu kadar açılım fazla

    YanıtlaSil
  2. Şeryrnenxwezti31 Aralık 2009 20:11

    güzel bir gelişme duyurlı insanlarımızı kutluyorum.Kürtçe Türkiyenin bir dilidir.bu dili milyonlarca insanın konuşuyor olması yanında Kürtlerle kardeş olan Türklerin de belki öğrenmesi gerektiği bir dildir.umarım Kürtçe okullarda ders olarak öğretilir.

    YanıtlaSil
  3. bu kanalı açanları tebrik ediyorum. yeter ki insanları kucaklamak için bir adım atılsın. halk zaten koşarak karşılık vermeye hazır. ama tv'ye kürtçe isim verilseydi samimiliğiniz daha da pekişirdi!...

    YanıtlaSil