27 Kasım 2009 Cuma

EN İYİ ERKEK OLUNCU: REHA ÖZCAN

“Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Erkek Oyuncu” REHA ÖZCAN

Bursa büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, 4.Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali’nin “Altın Karagöz” ödülleri 20 Kasım Cuma akşamı sahiplerini buldu.
İran, Macaristan, Fransa, Bulgaristan ve Türkiye’den oluşan seçkin jüri elemeleri sonucu birçok dalda ödül sahipleri ile buluşurken “Ulusal Altın Karagöz Uzun Metraj Film Yarışması’nda “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü “Bahtı Kara” filmindeki Rolü ile Reha Özcan aldı.

Reha Özcan kimdir?

IV. Osman dizinde Osmanlı hayranı bir polis memurunu canlandıran Reha Özcan, Antalya Devlet tiyatrosu oyuncusu. Devlet tiyatrosundaki görevine (1986) Trabzon’da başlayan Özcan’ın İstanbul’a tayini çıkar(1990). Birkaç zaman İstanbul’da yaşayan Özcan, bu koca şehirde hayat koşullarının çok zor olduğunu düşünür ve 1992’de Antalya’ya yerleşir. O yıllardan bu yana Antalya’da yaşayan Özcan tek kelimeyle tiyatro aşığı bir insan. Mimar Sinan Üniversitesi mezunu olan Reha Özcan 1965 Bingöl doğumlu.

Ödüle Yorumlar

Koyu bir Beşiktaşlı olan başarılı oyuncu hem aldığı bu manalı ödül hem de bir gün sonrasında Beşiktaş’ın 3-0 lık muhteşem derbi sonucuyla oldukça mutlu olduğunu, tüm Beşiktaş Spor Camiasını tebrik ettiğini ve sonuna kadar sanat için çalışacağını belirtti.
Reha Özcan’ın aldığı bu ödül hakkında özellikle Antalyalılar çok sevinirken, rol aldığı dizisinin fanları ise “Reha Özcan ve rol arkadaşı Çetin Güner günümüz Hacivat ile Karagöz’ü. IV. Osman’ı seyrettiğimizde bu ikiliyi muhakkak hatırlıyoruz. Babacan tavırları, sıcacık gülümsemesiyle Reha Özcan gönlümüze girdi, kalitesinden hiçbir zaman taviz vermeyen oyuncu hak ettiğini almış daha çok ödüller onun olmalı dedi.

Reha Özcan ve Çetin Güner’in başrolünü oynadığı IV. Osman dizisi her Salı akşamı 19.40 Samanyolu’nda sevenleriyle buluşuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder