9 Eylül 2012 Pazar

Maceracı Ağrı'da

STV’nin Maceracı programının sunucusu Murat Yeni, İshak Paşa Sarayının ziyafet salonunda Doğubayazıt’a özgü meşhur Abdigör köftesinin yapım şeklinin çekimlerini yaptı.

Resim

Sunucu Murat Yeni, Program Yapımcısı Mustafa Gözüm, Genel Koordinatör Mehmet Eren, Görüntü Yönetmeni Sait Küçükşahin oluşan Maceracı ekibi Doğubayazıt’a gelerek tarihi İshak Paşa Sarayında çekimler yaptılar.

İshak Paşa Sarayından çıkma olan Abdigör köftesinin yapım şeklinin nasıl olduğu ve bu ismi nereden aldığının öyküsünün araştıran Maceracı çekim ekibine İshak Paşa Sarayının ziyafet salonunda Doğubayazıt’lı hanımlar tarafından köftenin yapımı ve öyküsü anlatıldı.

Abdigör köftesinin tanıtımının yanı sıra İshak Paşa Sarayı’nın tanıtımı Maceracı ekibince yapılan çekimlerle önümüzdeki Cuma günü STV’de yayınlanacaktır.

Ekibin çalışmalarına Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan ve Doğubayazıt Kaymakamlığı Mütercimi Muhlis Lortoğlu yardımcı oldular. Çekim sonrası Maceracı ekibi tarihi Beyazıt kalesinden güneşin batımı çekimini de yapıp daha sonra Doğubayazıt’tan ayrıldılar.

Maceracı Ağrı'da

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder