20 Eylül 2012 Perşembe

Ayna Tunus'ta

Ayna bu hafta Tunus'ta...

Resim

Ayna bu hafta hem Akdeniz hem de bir Afrika ülkesi olan Tunus'tan seslenecek sizlere. Kültüründe Arap, Berberi, Afrika ve Avrupa izlerini görmek mümkün. Bir yanında uzayıp giden sahiller diğer yanında keşfedilmeyi bekleyen çöller…Tunus farklı beklentileri karşılayan cazip bir turizm cenneti.

Ayna Tunus’un daha da güneyine Duz şehrine gidiyor bu kez. Bu şehrin turistler için en cazip yönü çöl. Çöl birçok aktiviteyle turizme hizmet ediyor. İlk olarak deveyle safariye katılıyor Ayna ekibi. Bedevi kıyafetleri giyerek çöl hayatına tamamen adapte olan ekip Tunus’un tek hörgüçlü develerine binmenin inceliklerini de öğreniyor.

Ardından 4 tekerlekli motorlu küçük bir araçla çölü turluyor Ayna ekibi. Dört teker üstünde de olsa çölde seyahat hiç de kolay değil. Dik yerlerde epey zorlanan ekibin aracı zaman zaman kuma saplanıyor.

Çölü bir de havadan görmek isteyenler için küçük uçaklar hazır bekliyor. Ayna’nın çöldeki son turu da bu uçakla oluyor.

Duz şehrini geride bırakan Ayna ekibi Tuzır şehrine varıyor. Ayna bu şehirde ilk olarak Afrika’nın en büyük tuz gölünü ekrana getiriyor. Tamamında suyun olmadığı 5 bin kilometrekarelik bir alana yayılan gölde sıcağın etkisiyle, kameranın da kaydedebildiği seraplar görülebiliyor.

Tuzır şehrinde bir dağ köyünü de ekrana getiriyor, program. Devasa çölün ortasında kurulan ilk köy, bu köy. 3 bin nüfuslu köy etrafındaki hurmA bahçeleri dışında başka hiçbir yeşilliğe sahip değil. Turistik bir köy.

Ayna Tunus’ta Starwars filmlerinin çekildiği platoları da görüntülüyor. Hollywood’daki iş gücünün ve mekanların ücretlerinin yüksekliği yapımcıları yeni arayışlara itmiş. Starwars yapımcıları da kendilerine Tunus’un uçsuz bucaksız çöllerini plato olarak seçmişler. Burası sahip olduğu kanyonlarla zaten doğal bir film platosu görünümünde. Platolar turistlerin de ilgi odağı.

Ayna son olarak meşhur Tunus hurmalarının yetiştirildiği bahçelerde bir fayton turu yaptıracak izleyicisine.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder