16 Eylül 2009 Çarşamba

DÖRDÜNCÜ OSMAN ÇOK GÜLDÜRECEK

Biri estetik ve tarihe meraklı, diğeri teknoloji düşkünü iki polisin yaşadıklarını konu alan Samanyolu'nun iddialı dizilerinden 'Dördüncü Osman'ın çekimleri başladı. Olayları çözmeye çalışan iki polis, aralarında yaşanan komik olaylar ve senaryoyu açmak ve olaylara yön vermek için diziye dahil olan gazeteci kız...

Caferağa Medresesi'ndeki çekimlerde bir araya gelen oyuncular Reha Özcan (Osman), Cavit Çetin Güner (Yıldırım) ve Begüm Şahin (Nilüfer), projenin diğer polisiye dizilerinden çok farklı olduğunu düşünüyor. 'Dördüncü Osman'ın benzerlerinden farkı ne?' sorusuna verilen cevap ise hep aynı oluyor: "Bütün cinayetler Osmanlı tarihiyle çözülüyor." Bu yönüyle benzerlerinden ayrılan dizi için ciddi bir hazırlık dönemi geçirilmiş. Bir buçuk yıllık bir çalışmanın ardından senaryo oluşturulmuş. Dizide 'Dördüncü Osman' lakaplı Reha Özcan'ı (Osman) projeye çeken ise ilgi çekici ve uç noktalardaki karakterler olmuş.

CİNAYETLE TARİH İÇ İÇE...

Dizide iki polis arasındaki komik olaylar anlatılmıyor sadece. Osman, cinayetleri tarihten ve geçmişteki tecrübelerden yararlanarak çözerken; Yıldırım, saflığı ve doğallığıyla yeniyetme bir polis görüntüsü sergiliyor. Aslında onun da bu işe ihtiyacı yok. Ailesi zengin ve oğullarının polis olmasını istemiyorlar. Ancak o polislik aşkıyla yanıyor. Bir de cinayetleri çözme aşkıyla tabii... Tecrübeli polis ile genç polisin birlikteliğinden doğan zıtlıkların yanında dizide özellikle tarihle ilgili önemli bilgiler veriliyor. Pek çok kanalda benzer dizilerin yayınlandığını doğrulayan yönetmen Gül Güzelkaya, bir konunun altını çiziyor: "Asla Osmanlı tarihi gibi algılansın istemiyoruz. Bu, bir cinayet dizisi. Farkı, biz bunları tarihten olaylarla daha soft bir şekilde aktarıyoruz. Hem de tamamen tarihten notlarla..." Çekimleri İstanbul'un farklı mekânlarında gerçekleştirilen dizinin ekim ayı başında ekrana gelmesi planlanıyor.

Dördüncü Osman Çok Güldürecek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder