16 Eylül 2009 Çarşamba

AKIL DEFTERİ FARK ATTI


Fikirsizliğin yeni fikir ve düşünceler olarak uçuştuğu, tartışma diye kavgalaşıldığı, siyasi görüşler içinde idam cezasının ivedilikle geri getirilmesi önerilerinin bile yer aldığı TV programları, şu anda televizyon kültürümüzün ulaştığı durumun bir aynası gibi.
Aslında bu programların çoğu birbirinin aynı jargonu çoğunlukla seviyesiz, entelektüel sermayesi de oldukça sığ bir görünüm arz ediyor.

Akıl unutulmuş gibi!

Ama bütün bunların arasında merkez tv midyumunun içinde yer almayan bir kanalda yayınlanan "Akıl Defteri" adlı program: duruşu, durum tespiti, çözüm arayışı ve insani değerlendirmeleriyle: siyasi, sosyal ve kültürel bir program olarak diğerlerinin önüne geçiyor.

Özellikle de kürt açılımıyla ilgili görüş ve seyirci maillerini değerlendirmedeki dikkati ve samimiyeti, alışa gelmiş format dilinden çok uzak.

Duygu aklın yanında

Pazartesi akşamları saat 21:00'de Mehtap TV'de canlı olarak yayınlanan: Eser Karakaş, Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın sunduğu Akıl Defteri adlı program, seyirci ile sohbet ediyor adeta, hem de bize özgü bir duygu dili ile jestüeliyle.

Akıl Defteri, insana, topluma ve dünyaya özlenen bir pencere açıyor: her türlü değerlendirmede duygu da, aklın yanında eksik olmuyor bu programda.

Taraf Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder