17 Ağustos 2011 Çarşamba

KASİAD'dan Ayna'lı İftar

KASİAD önceki akşam Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ında katılımıyla Antikkapı Restorant'ta bir araya geldi


Kocaeli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) önceki akşam Ramazan Ayı coşkusunu üyeleri ile paylaşmak için Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ında katılımıyla Antikkapı Restorant'ta bir araya geldi.

KASİAD iftar programında Dernek Başkanı Osman Yavuz, AK Parti milletvekili Zeki Aygün, KASİAD Başkan Yardımcısı Mustafa Çoban, Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Halil Kodal, İş Adamı Ali Yılmaz, Samanyolu Televizyonu 'Ayna' programı yapımcısı ve sunucu Saim Orhan, İl Emniyet Müdürü Abdullah Öztürk, Serbest Bölge Müdürü Yusuf Zencebil, SGK İl Müdürü Muharrem Akbaş, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu ve Türkiye Finans Katılım Bankası AŞ. Kobi sorumlu Müdürü Menduh Kara yer aldı.

YAVUZ: SOMALİ'YE YARDIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Dernek Başkanı Osman Yavuz Somali'ye yardımlarının devam ettiğini belirterek "KASİAD üyelerinin de destekleriyle Kimse Yok mu Derneği Somali'ye dolar yardım götürdü. Bu yardımlarımız devam etmektedir. Dünyada herkese yetecek kadar yiyecek üretilmesine rağmen 852 milyon insan aç, her gün açlıktan 25 bin kişi ölüyor. Buhranlarla çalkalanan dünyanın durulması ve huzura ermesi komşusu açken tok yatmayanların oruçla aç komşunun halini anlayanların eliyle olacaktır" ifadelerine yer verdi. Sözlerine devam eden Yavuz "Türkiye ekonomik büyüklükte dünyanın 17.si 2010 yılı ihracatı 113 milyar dolar, büyüme hızı 8,9 ile ilk sıralarda. 2023 vizyonu ihracat hedefi 500 milyar dolar ve dünyanın 10 ekonomisinden biri olmak. Bu, bugüne kadar gelinen yeri katlamak demektir. Bu konuda en büyük yük iş adamlarının omzunda. KASİAD olarak bu yükü taşıyan iş adamları ile beraber çok önemli çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

21. YY'IN EVLİYA ÇELEBİSİ YEMEĞE KONUK OLDU

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Osman Yavuz sponsorluklarından dolayı Türkiye Finans katılım Bankası AŞ. Adına Genel Müdür Yardımcısı Aydın Gündoğdu'ya plaket takdim etti. KASİAD iftar programının ardından Sabancı Kültür Sitesinde 21. yy'ın Evliya Çelebi'si olarak adlandırılan, gezdiği 130 ülkede yaklaşık 1,200,000 km yol yapan, dünyayı 30 kez turlayan, Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'ın 'Dünya T uru' programı gerçekleşti.

“PAPUA YENİ GİNEDE BİLE TÜRK BAYRAĞI DALGALANIYOR”
Program öncesi kısa bir konuşma yapan Saim Orhan dilin çok önemli olduğunu vurgulayarak "Dil çok önelidir. Dilini öğrettiğinde toplumda kendini daha iyi ifade edebiliyorsun dolayısıyla dil öğretmek ülkeni tanıtmak açısından çok önemli. Program yapmak için gittiğimiz bazı Afrika ülkelerinde Türkiye’den geliyoruz deyince garip garip yüzümüze bakıyorlardı. Türk Kolejleri ile Türkiye’yi dünyaya tanıttık. Artık, Papua Yeni Gine’de bile Türk bayrağı dalgalanıyor. Türkiye’nin dünyada saygınlığı giderek artıyor. Türk Kolejlerinde okuyan, dilimizi, kültürümüzü öğrenen yabancı öğrenciler, dünya barışında önemli roller oynayacak" şeklinde konuştu.
Konuşmalarının sonunda AK Parti milletvekili Zeki Aygün, Samanyolu Televizyonunun 'Ayna' programı yapımcısı Saim Orhan'a, katılımından dolayı plaket takdim etti.


Kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/h_643920_ ... ruyor.html



KASİAD'dan Ayna'lı İftar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder