11 Ağustos 2011 Perşembe

Radyo Cihan, Yıl Sonunda 150 Noktada

Geçtiğimiz nisan ayında mütevazı bir sesle yayın hayatına başlayan Radyo Cihan, Ramazan ayının manevi havasını teneffüs etmek isteyenlerin en çok başvurduğu frekanslardan biri bugünlerde.

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin vaazlarını milyonlara ulaştıran radyo kısa zamanda büyük beğeni topladı. Hedefi ise 'bu sesi herkese duyurmak'. Her gün yüzlerce kişiden olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Radyo Cihan Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gözüböyük, "Anladık ki radyo manevi dünyamız için büyük bir ihtiyaçmış. Acıkmışlığımızı, susamışlığımızı giderdi." diyor. Gözüböyük, 50 ilde yayın yapan radyonun yıl sonunda 150 noktada dinlenebileceğini müjdeliyor. 

Radyo Cihan 6 Nisan 2011 tarihinde İstanbul, Ankara ve Konya'da yayın hayatına başladı. Kısa sürede büyük beğeni toplayan radyo mütevazı adımlarla büyümeye devam ediyor. Radyo Cihan'da her gün Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 6 vaazının yanı sıra 3 duygu yüklü hutbesi, 4 gurbet sohbetleri yayınlanıyor. Gülen'in bazı sorulara verdiği cevaplar ve pırlanta okumaları da radyonun dikkat çeken programlarından. Kur'an-ı Kerim, meal, hadis okumaları, cevşen, tesbihat da radyodan yükselen sesler arasında. 4 ay gibi kısa bir sürede büyük beğeni toplayan Radyo Cihan'a gösterilen ilgiyi Yayın Yönetmeni İbrahim Gözüböyük, Hocaefendi'nin vaazlarındaki samimiyete bağlıyor. Gözüböyük, "Ciddi bir tanıtım kampanyası yapmadık ama radyo kısa sürede beğenildi ve sahiplenildi. 30-40 yıl önceki vaazların bile ilgi ile dinlenmesi bunun kanıtı. Vaazların uzun olması sıkıntı olur mu diye düşünüyorduk. Ama hiç olumsuz tepki almadık." diye konuşuyor. Radyoyu 'Hocaefendi'nin CD ve kasetlerinin kapalı kutularda kalmasını istemeyenlerin kurduğunu' söyleyen Gözüböyük, hiçbir ticari kaygı taşımadıklarının altını çiziyor. "Gözüböyük, radyo kurulduktan sonra pek çok kişinin ellerinde bulunan vaaz kasetlerini kendilerine gönderdiğini anlatıyor. Hocaefendi'yi tanımayan birçok insanın da radyo sayesinde onunla tanıştığını dile getiren Gözüböyük, bir örnek veriyor: "Ankara'da 56 yaşında emekli bir beyefendi teşekkür etmek için aradı. Radyoya karıştırırken denk gelmiş. '10 gündür kapatamıyorum. Ben hayatımı boş işlerle geçirmişim. Fethullah Hoca'yı bize yanlış anlatmışlar.' dedi."



Radyo Cihan, Yıl Sonunda 150 Noktada

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder