21 Ağustos 2011 Pazar

'Ramazan'da Reyting Yarışı Beni Mutsuz Ediyor'

Ramazan'da reyting yarışı beni mutsuz ediyor'

Resim

Televizyonlarda ekrana gelen iftar ve sahur programlarının yazılı basındaki haberleri gündemden düşmezken, yaşananları 'yarış' olarak gören Samanyolu TV'nin İftar Saati sunucusu Reha Yeprem, bu durumdan duyduğu mutsuzluğu dile getiriyor.

Ramazan'a yönelik programların hazırlanış aşamasında reyting kaygısı yaşandığını söyleyen Yeprem, "Ramazan programları artık oturdu diyebiliriz. Ancak son zamanlarda bir reyting yarışına dönüştüğünü görüyorum. Bu, yapılanları az da olsa gölgeliyor. Reytingden çok halka ne vermeliz onu düşünmemiz lazım." diyor. Kendisi televizyoncu olan ve uzun yıllar Ramazan'da ekrana çıkan sunucu, 'içeriden' biri olarak konuşmasının doğru olmayacağının da farkında. Endişesi ise işin büyüsünün yok olması... Bu tür program yapanlara "Bir kişinin kurtuluşuna vesile olmak, üzerine güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır." sözünü de hatırlatan Reha Yeprem, reytingin her şey olmadığını şu cümleyle özetliyor: "Reyting almayan bir programda doğru şeyler söylenir ve bir kişi de etkilenirse bundan daha önemli ne olabilir ki?"

BUNLARI KONUŞMAK BİLE GÜZEL

Televizyonlarda her gün sayısız programda kötülüğün reklamı yapılırken, bugün iftar ve sahur programları üzerinde konuşuyor olmanın bile çok önemli olduğunu söyleyen Yeprem, "Her ne kadar kendi içimizde eleştirsek de, bugün böyle bir yarış olması gerçekten televizyonlar adına önemli bir gelişme." diyor.

Samanyolu TV'de yayınlanan İftar Zamanı'nda yoğun e-mail ve telefon trafiğinin ardından değişikliğe gidildi. Herkesin iftarını açtığı zaman diliminde ekrana gelen program, bundan sonra stüdyodan değil açık alanlardaki canlı yayınlarıyla ekrana gelecek.

YUSUF BÜLBÜL - 18.08.2011



'Ramazan'da Reyting Yarışı Beni Mutsuz Ediyor'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder