30 Ocak 2012 Pazartesi

Davetsiz Misafir Konya'da!

Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan türkü tadında program ''Davetsiz Misafir" ekibi ilçemize gelerek çekimler yaptı.

Resim

Türk Halk Müziği Sanatçısı Turgay Başyayla'nın Anadolu'nun keşfedilmemiş şehirlerini, ilçelerini, köylerini gezerek, hiç duyulmamış türkülerini de seslendirdiği programda o yöreninde en meşhur lezzetlerini izleyici ile buluşturuyor.

Yönetmen ve Yapımcı Mustafa Bilgiç, Prodüksiyon Amiri Mustafa Bulgan, Kameramanlar Adem Gökbudak, Murat Sevimay ve Ulaştırma sorumlusu Habibullah Yazıcı’dan oluşan Davetsiz Misafir Programı ekibi, Turgay Başyayla’nın sunuculuğu ile Akşehir’de Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, Eski sokaklar, Helvacı Necmi, Akkuş Köfte, Lale Kebap, gibi yerlerde çekimler yaptı...

Akşehir’in meşhur Hersesini, etli ekmeğini ve tandır kebabını çekerek bu lezzetleri de ekranlara taşıyacak olan ekip, Akşehirli hanımlar tarafından yapılan ve çekimleri Özpark Otel’in Düğün Salonunda yapılan 25 çeşit Akşehir ev yemeğinin de tanıtımını yapacak. Program ekibi ayrıca Akşehir Belediyesi Sıra Yarenleri gösterisini de izleyiciyle buluşturacak.

Programın Yönetmeni ve Yapımcısı Mustafa Bilgiç ''Akşehir’de 2 gün boyunca çekimler yaptık. Burada o kadar bol konu ve lezzetli yemekler var ki hangisini çekeceğimizi şaşırdık. Akşehir’in misafirperverliği ve güzellikleri bizleri çok etkiledi. Yaptığımız çekimler 2 programı dolduracak kadar çok oldu. Yaptığımız çekimlerin bir kısmı önümüzdeki hafta yayınlanacak programda ekrana gelecek. Yayınlayamadığımız kısımlar ise önümüzdeki aylarda yayınlanacak. Bu sayede Akşehir iki kez ekrana gelmiş olacak. Bizlere yardımcı olan başta Akşehir Belediye Başkanımız Abdülkadir Oğul olmak üzere tüm Belediye yetkililerine, esnaflarımıza, Akşehirli hanımlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel çekimler yaptık. ''İnşallah yayınlandığında herkes beğenecek'' dedi.

Akşehir’deki çekimler boyunca sempatik ve mütevazı tavırlarıyla herkesin sevgisini kazanan Sanatçı Turgay Başyayla ise ''Akşehir’de, Nasreddin Hoca’nın kentinde olmaktan bir kez daha mutluluk duydum. Daha öce Çakıllar’da ve Akşehir’de konserler vermiştim. Güler yüzlü insanların olduğu bu şehir’de muhteşem lezzetli yemekleri, türkülerle harmanlayarak güzel bir program çektik. Yardımlarını esirgemeyen tüm herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.


Davetsiz Misafir Konya Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Davetsiz Misafir Konya Bölümü

Akşehir’de yapılan çekimlerin 1 Şubat 2012 tarihinde Samanyolu Televizyonu’nda saat 23.00’deki Davetsiz Misafir programında ekrana gelecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder