6 Ocak 2012 Cuma

Öldükten Sonra Güzel Anılsam Yeter

Oyuncu olmak zor iştir. Rol gereği bazen kötüyü bazen de iyi bir karakteri oynamak gerekir. 'Ve İnsan Aldandı'adlı dizide şeytan rolünde oynayan Naşit Özcan, bu role bir şey için katlanıyor. Özcan, "Öldükten sonra sanatımla güzel hatırlanayım yeter." diyor.

Resim

Samanyolu televizyon ekranlarında yayınlanan 'Ve İnsan Aldandı' dizisinde şeytan rolünü oynuyor Naşit Özcan. Ünlü oyuncu Özcan'a göre şeytan canlandırılması en zor karakterlerden biri. Kendisini izleyen insanların ürperdiğini ve hatta sinir olduğunu belirten Özcan, "Bu rolüm gereği sevilmediğim sürece başarılıyımdır. Bu yüzden insanların benden ürpermesi beni mutlu ediyor." diyor. Özellikle korku filmlerine çok meraklı olduğuna söyleyen Özcan, merakının faydasını bu dizide gördüğünü dile getiriyor. Geçtiğimiz nisan ayında yayın hayatına başlayan aylık televizyon dergisi Kehkeşan'a konuşan Özcan, yaşadığı zorlukları bir kenara koyarak en büyük hayalinin öldükten sonra icra ettiği sanatla ilgili olarak güzel anılmak ve hatırlanmak olduğunu söylüyor. 

Setteki ortamdan bahseden 54 yaşındaki ünlü oyuncu, "Aile gibiyiz. Yönetmenle de, oyuncularla da kurduğum ilişkiler gayet iyi. Saygı da var, samimiyet de." şeklinde konuşuyor. Pek çok televizyon dizisi ve tiyatro oyununda rol alan Özcan, şu an Şehir Tiyatroları'nda 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye' adlı oyunda Sait Faik'i canlandırıyor. Tek kişilik olmasından dolayı bu rolün ortaya çıkış sürecinin de zor olduğunu kaydeden oyuncu, bir role konsantre olmanın anlık bir şey olmadığını belirtiyor. Rolün doğum sürecinin önemli olduğuna vurgu yapan Özcan, "Önce o karakter üzerinde bolca düşünürsünüz, hissetmeye, empati kurmaya çalışırsınız. Karakteri bir kere hissettiğinizde artık o sizdedir, devamı gelir." diye konuşuyor.
Zaman


Öldükten Sonra Güzel Anılsam Yeter

1 yorum:

  1. rolde olsa ALLAHın düşmanı iblis olmak çok kötü bişey bence vazgeçsin

    YanıtlaSil