16 Ocak 2012 Pazartesi

Türkiye'nin Dünyaya Açılan Penceresi 5 Yaşında

Türkiye ile her konuda referans kaynağı olan ve İngilizce yayınlanan Today's Zaman şimdi 5 yaşında. İçerik, dil açısından yepyeni bir perspektifi beraberinde getiren gazete için Prof. Dr. İbrahim Öztürk şöyle diyor: "Today's Zaman Türkiye'yi dünyaya açan ve pazarlayan bir misyon üstlendi. Artık Türkiye'yi bütün renkleriyle dünyaya tanıtan İngilizce günlük bir gazete var.''

Resim

Yurtiçinde ve dışında Türkiye'yi daha iyi anlamak isteyenler için vazgeçilmez bir referans ve bilgi kaynağı olan Today's Zaman gazetesi 5 yaşında. 16 Ocak 2007'de raflardaki yerini alan gazete, yayın hayatına başlamasının ardından bir yıl içinde, en yakın rakibine büyük fark atarak, Türkiye'nin en çok satan İngilizce gazetesi olmayı başardı. Mayıs 2011'de internet-odaklı yayın anlayışını benimseyen Today's Zaman, güçlü internet ekibiyle her gün yurtiçinde ve yurtdışında on binlerce insana ulaşıyor. Türkiye'nin dünyaya açılan vazgeçilmez penceresi olarak görülen gazete, her geçen yıl daha fazla alkış ve övgü topluyor. 

Gazeteyi yakından takip eden birçok akademisyen, yazar ve bürokrata göre ise Today's Zaman, basın sektöründe büyük bir boşluğu dolduruyor. Prof. Dr. İbrahim Öztürk'e kulak verelim: "Today's Zaman, Türkiye'yi dünyaya açan, dünyaya sunan ve pazarlayan bir misyon üstlendi. Daha önce bu şekilde entelektüel düzeyde yayın yapan İngilizce bir gazetenin eksikliği vardı. Şimdi Türkiye'yi bütün renk ve desenleriyle dünyaya tanıtan günlük bir gazete var.'' Gazetenin köşe yazarlarından Şahin Alpay'a göre Today's Zaman, yabancı gözlemcilerin ve Türkiye'de yaşayan yabancıların ana bilgi ve yorum kaynağı. Alpay, ''Gittikçe büyüyen bir okuyucu kitlesine ulaşmama yardımcı olan gazetenin yazarlarından biri olmak benim için bir ayrıcalık" diyor. 

Türkiye'yle ilgili her konuda referans kaynağı olan Today's Zaman, toplumun her kesiminden yaklaşık 50 kişilik yazar kadrosu ve canlı yorum sayfalarıyla Türkiye'deki entelektüel çeşitliliğin de aynası. Bu yazarlardan birisi olan Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.İhsan Yılmaz, Today's Zaman'ın son beş yılda Türk demokrasisine yaptığı büyük katkıyı vurguluyor. Dış dünyanın Türkiye'yi sadece beyaz Türkler ya da oryantalistler vasıtası ile tanıdığını anlatan Yılmaz, Today's Zaman'ın kıt kaynak ve zorlu imkânlara rağmen Türkiye'deki demokratikleşmeyi, AB değerlerini daha iyi okuduğunu dile getiriyor. Transatlantik Alman Marshall Fonu uzmanlarından Dr. Joshua Walker'a göre modern dizaynı, internet görünürlüğü ve haberciliğiyle todayszaman.com Türkiye'ye açılan bir kapı. Walker, "Artık Türkiye'yle ilgili analistlerle konuştuğumda sıklıkla Today's Zaman'ı referans veriyorlar." Yorumunu yapıyor. Princeton Üniversitesi profesörü ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın dış politika uzmanlarından Anne-Marie Slaughter ise "Today's Zaman'ı çok sevdiğini" söylüyor. İstanbul Politika Merkezi'nden Joost Lagendijk ise gazetenin "muhteşem tasarımı ve toplumun her kesiminden köşe yazarlarının güzel bir karışımı ile" Türkiye ile ilgili en iyi İngilizce bilgi kaynağı olduğunu dile getiriyor. 

Geçen mayıs ayında internet odaklı yayına başlayan ve 24 saat okurlarına ulaşan todayszaman.com, bölgede yayın yapan en çok ziyaret edilen İngilizce haber sitelerinden birisi. Yeni tasarımıyla todayszaman.com ayda yaklaşık 3 milyon sayfa görüntülenmeye sahip.



Türkiye'nin Dünyaya Açılan Penceresi 5 Yaşında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder