26 Ocak 2012 Perşembe

Samanyolu Tv Dizileri Gizli Kalmış Hazine Gibi

Bu akşam yine gezindim kanalları. Ve bir kanalda kaldım. Sağ altta "Adalet ve Merhamet" yazıyordu. Yazı ara ara "Ve İnsan Aldandı" sözüyle yer değişiyordu.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Samanyolu Tv dizileri Gizli Kalmış Hazine gibi. Örenk olarak; Evladı akciğer hastası olan bir Savcı'nın organ mafyası ile yaşadıkları ibret nazarıyla sergileniyordu. Öylesine bakmaya başladım. Hiç bir kanalda eğleşemeyen uçarı gönlüm, takıldı kaldı bir süre sonra. "Savcı acılı ama kararlı, karısı isyankar ve sabırsız. Mafya acımasız ve inançsız. '' Hiç birini daha önce görmediğim oyuncular acıları, isyanları ve sahtekarlıkları çok güzel sergiliyorlardı bakir yüzlerinde."Ne ve kim olursan ol ama dürüst ol, söz konusu evladınsa da bir sorunu yanlış yollardan çözmeye kalkma, kadere teslim ol, değerlerinden asla taviz verme..." ve daha onlarca mesaj akıyordu ekrandan beynime. Sanki yıllardır yanlış ilaç kullanmıştım da doğru ilacı alan beynim yavaş yavaş tedaviye cevap vermeye başlamıştı.

Dizinin sonunda gözyaşlarımın ellerime tıp tıp düşüşüyle kendime geldim. Evladını kaybetme korkusuyla istemeden
200 bin dolar verdiği mafyanın bir sokak çocuğunun ciğerlerini illegal yolla alıp kendi oğluna takmasına gönlü razı olmayan savcı baba onları yakalatmış, organ yetiştiremediği oğlunu toprağa vermiş, sokak çocuğunun hayatını
kurtarmış ve onu evlat edinmiş, görevinden de açığa alınmıştı.

İşin beni ağlatan kısmı, küçük çocuğun son güne kadar kendisinden imzalı GS forması beklediği Hakan Şükür'den o öldükten sonra formanın gelmesiydi. Baba formayı götürüp oğlunun mezarına bıraktı.

Her şey bir şekilde hallolmuş, savcı bey açığa alınmış ve artık kovalaması gereken bir hayat mücadelesi de yokken gidip eşiyle belki de bir dağ köyünde veya uzun bir gemi seyahatinde dinlenip acılarını teselli edebilecekken Türk milletinin bariz vasfıdır, ağız tadıyla mutlu olamayız ya bir türlü; Devletin verdiği koruma polisi tarafından ki, organ mafyasının adamı imiş başından beri oracıkta, evladının mezarı başında vurulması sıradan bir "ekşın"olarak dizinin değerini iki-üç puan düşürse de çok beğendim.. 

Kanal sahiplerinden bir özür-helallik dilemem lazım. Her zaman dediğim bir şey vardı, STV dizileri pek tutulmaz. Yağmurdan Sonra, Beşinci Boyut, Sırlar Dünyası ve Tek Türkiye gibi başat yapımlardan sonra başarılı bir yapım çıkaramadılar. Hayır, affedin beni, meğer ben ön yargılarımdan dolayı izlemiyor muşum ,meğer hala güzel yapımlarınız varmış. Cemile'nin, Havva'nın, İffet'in sakız gibi sündükçe sünen dertlerinden sonra bu dizi içimi ferahlattı. İnanın, çok ünlü, çok reklamlı, her hafta gündemi etkileyen dizilerden herkes bıktı iyice. Kimi dizilere "Artık bitse de kurtulsak.." diye bakan çok fazla insan var. 

Bu boşluğu sözünü ettiğim dizi gibi mesajı net, oyuncuları amatörlüğün tadına varmış güncel ve samimi yapımlarla siz rahatlıkla doldurabilirsiniz. 

Karşınızda usta ve seçici bir seyirci kitlesi oturuyor; sözümü kaale alın, Sırlar Dünyası'nın, Beşinci Boyut'un yerini tutabilecek yeni dizilerle hem izlenme oranlarınızı yükseltebilir, hem de bıkkın ve doygun, af buyurun "dizi manyağı" olmuş seyirciye taze bir başlangıç yaşatabilirsiniz. 

Haydi STV'ciler, asılın küreklere, hayal dünyası kirlenmiş, rezalet izlemeye doymuş ancak gözü-gönlü güzelliklere aç 70 milyon(!) seyrici sizi bekliyor.. 

Sanırım seyricisi olduğumuz aleme de TV'ye de aynı nazarla bakmamız lazım: İbret nazarı. Şu anda ekranlarda gördüklerimiz bizim şehvet, kin veya hırs nazarlarımızı tetikleyen şeyler olduğu için ekranlar çirkin, bizler huzursuzuz. İbret nazarı; müminin feraset gözü demektir biraz da. Bu konuya da değinelim..



Samanyolu Tv Dizileri Gizli Kalmış Hazine Gibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder