20 Ocak 2012 Cuma

Böyle Sırlı Bir Olay Yaşadınız mı?

Başınızdan geçen ibretlik hikayeleri gönderin, samanyoluhaber.com'da yayımlayalım..

Resim

Hasan Basri Hz.lerine bir kadın gelir ve "Kızım vefat etti, rüyamda görmek istiyorum. Bana bir namaz/dua öğret de kızımı rüyamda göreyim" der. Hasan Basri Hz.leri bir namaz/dua söyler kadına; kadın evine gider, denileni yapar ve kızını rüyasında görür: Kızı katrandan bir elbise giymiş, boynunda bukağı, ayağından zincirle bağlı, berbat halde görünüyor. Çok üzülüyor anne, ürperiyor.

Bu durumu gelip Hasan Basri Hz.lerine anlatıyor. Hasan Basri Hz.leri bir gece rüyasında bu kızı görüyor ama tanımıyor tabii. Kız, cennette bir döşeğin üzerinde uzanmış, başında taç...

Kız "beni tanıyor musun" diye soruyor. "Hayır" diyor Hasan Basri Hz.leri... "Ben, sana gelip rüyasında kızını görmek istediğini söyleyen kadının kızıyım."

"Peki sen bu hale nasıl geldin? Bu durumunun sebebi nedir, annen seni böyle anlatmamıştı?"

"Bizim kabristanımızı bir adam ziyaret etti ve Peygamberimize salat ü selam getirdi. Kabristanda 560 insan kabir azabı görüyordu, salavat nedeniyle hepimizin kabir azabı kaldırıldı. Adamın getirdiği salavattan sonra şöyle nida edildi: Bu salat ü selamın hürmetine onlardan azabı kaldırdım" der.

***

Bir süre önce vefat etmiş eşini görür rüyasında, elinde olağanüstü güzellikte çiçeklerle... Bu çiçekler hayatta hiç görmediği karşılaşmadığı denli güzeldir. Eşi, gönderdiği çiçekler için teşekkür eder çok mutlu olduğunu sevindiğini söyler. Ancak kabirdeki diğer komşularının da bunlardan istediğini, alın sizin olsun dediğinde de 'olmaz onlar sana gelmiş, keşke bize de bir gönderen çıksa' dediklerini anlatır karısına...

Uyanır... Gün içinde bir grup bayan öğrenci taziye için gelir ve vefat etmiş kocası için aralarında dağıttıkları Kur'an hatmini bitirip dua ettiklerini söylerler. O zaman anlar çiçeklerin nerden gittiğini ve gözyaşları içinde gördüğü rüyayı anlatır.

***

Siz de ölen bir yakınınızı veya tanıdığınızı rüyanızda gördünüz mü? Sizden yardım istedi mi? Ve siz nasıl yardımcı oldunuz? 

Sırlı hikâyelerinizi bizimle paylaşın, samanyoluhaber.com'da yayımlayalım. Hikayelerinizi iletisim@samanyoluhaber.comadresine gönderebilirsiniz.


Böyle Sırlı Bir Olay Yaşadınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder