22 Ocak 2012 Pazar

Dünya Tv 2012 Tanıtım

Bu ülke de bütün renkleri, dilleri ve insanıyla güzel kadim bir medeniyet yeniden canlanıyor.

Resim

Kendi dili, kendi benliğiyle Dünya TV, Türkiye'nin ilk Kürtçe yayın yapan ulusal kanalı. Türkiye için yepyeni bir tecrübe daha yayın hayatına başladı. Dünya Tv, kadim bir kültürün müşterek parçalarını yeniden bir araya getirebilmek için 1 Ekim 2010'da Türkiye'nin ilk Kürtçe özel yayın yapan ulusal kanal olarak merhaba dedi.

Amacımız milyonlarca insanın konuştuğu ve güzelliklerini yaşadığı dünyayı başkalaştırmadan anlatmaktı. Öyle bir ekran olmalıydı ki, insanlar o ekranda kendilerini bulsun, kültürel zenginliğin farkına varsın ve birlikte kurulan devasa zenginliği doyasıya yaşasın.

Dünya Tv, bütün programlarıyla insanlığı, kardeşliği, barışı, diyaloğu ve hoşgörüyü sunuyor herkese.

Mêvan (Misafir) İnsanımızı tanımak, misafir perverliğiyle, cana yakınlığıyla ve olanca doğallığıyla sımsıcak bir sofrada ya da ekmeğinin telaşında yüreğinin bütün güzelliğiyle ve memleketi tanımak muhteşem zenginlikleriyle Mehdi Mutlu, neşeleniyor, hüzünleniyor, coşuyor hani içimizden birisi olarak Mêvan ile güzelliklerinizi ekrana yansıtıyor.

Rengên Jîyanê (Hayatın Renkleri) Eğitim, sağlık ve kültür sanat hayat adına ne yaşanıyorsa bu programda ekrana taşınıyor.Sevda Kaplan, duymak, bilmek istediklerinizi konunun uzmanlarıyla kanaat önderleriyle konuşuyor hayatı anlatıyor.Farklı konu ve konuklarıyla Rengên Jîyanê ile hayatın bütün renkleri haftaiçi hergün saat 10.00'da Dünya Tv'de...

Zimanê Şîrîn (Tatlı Dil) Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli, Kürt müziğinin en güzel örnekleri Zimanê Şîrîn ile evlerinize misafir oluyor. İbrahim Candan hem söylüyor,hemde söyletiyor.Kulaklarınızın pası bu programla siliniyor.

Civat û Kilam (Sohbet Meclisi) Sözün yüreği neden bu kadar sıcak dediler ki, sorma bize sesin izini sür. Deng bejlere sor onlar anlatsın. Hikâyeleriyle, türküleriyle bir milletin ayaklı tarihçilerinin bilinmeyen hayatları Civat û Kilam'da...

Helbestên Nemir (Ölümsüz Şiirler) İnsanların yüreklerine dokunan sevgiyi, insanı ilahi aşkı anlatan Kürt edebiyatının unutulmayan şiirleri Dünya Tv'de...

Edebiyatçı Nezir Gümüş'ün sunduğu Helbestên Nemir ile Kürt edebiyatının bütün renkleri yeniden gündeme geliyor...

Kurdî Hîn Dibim (Kürtçe Öğreniyorum) Öncü olmak, yapılmayanı yapmak, yani ilk olmak, DünyaTv, Televizyonculukta bir ilke imza atıyor ve muhteşem bir dil programıyla Kürtçe'yi ekranlara taşıyor. Dil uzmanı Nezir Gümüş'ün hazırlayıp sunduğu Kurdî Hîn Dibim programı, Kürtçe'nin gramer yapısıyla bütün zenginliğini seyircisiyle paylaşıyor.Herkes Kürtçe öğrenebiliyor.

Rû Bi Rû (Yüz Yüze) Yazılarıyla tecrübelerini izleyiciye aktarıyor, fikirleriyle insanları aydınlatıyorlar.Ve şimdi onlar Rû Bi Rû programıyla Dünya Tv'de buluşuyorlar. Dünya Tv, yeryüzünün dört bir tarafında yaşayan Kürt, aydın ve entelektüellerine misafir oluyor, günümüzü ve geleceği konuşuyor. Yazarlar, araştırmacılar, sanatçılar ve fikir adamları her hafta hayallerini, hasretlerini, umutlarını ve yaşadıklarını barış ve insanlık için sizlerle paylaşıyor.

Fiqha Şafi'î ( Şafi'î Fıkhı) Paylaşılmayan, anlatılmayan ancak, sonuna kadar yaşanan Dünya Tv, bir ilki daha gerçekleştiriyor ve milyonlarca insanın tabii olduğu Şafi'î Fıkhı'nın usul esas ve inceliklerini konu anlatımlı ve soru cevaplı olarak son derece anlaşılabilir bir şekilde ekrana getiriyor. İlahiyatçı Macit Sevgili'nin sunduğu Fiqha Şafi'î her hafta Dünya Tv'de..

Geçmişten kopup gelen hasretler, ayrılıklar ve serzenişler namelerinde bir halkın tarihi acıları ve en taze ümitleri saklı Axin hergün Dünya Tv'de...

Nerin (Bakış) Farkında olmak yaşadığınız bölgenin problemlerini bilmek ve bu problemlere çözüm aramakla gerçekleşebilir.Dünya Tv, bölgede yaşananları biliyor ve uzmanlarla çözüm yolları arıyor. Ekonomik ve sosyal gelişmeler bütün detaylarıyla Nerin programında masaya yatırılıyor. Ayrıntılı analizlerle gelişmelere ışık tutuluyor bölgenin ekonomisinin röntgeni bu programda çekiliyor.

Denge Gel (Milletin Sesi) Hergün farkı konularda vatandaşa mikrofon uzatıyor. Gündeme ve gündem üstü konularda vatandaş neler düşünüyor. Günlük hayatta vatandaşın gündeminde neler var. Milletin sesi hergün saat 18.30'da izleyiciyle buluşuyor.

Kê Çı Got? (Kim Ne Dedi) Türkiye ve dünya gündemine ilişkin köşelere yansıyan önemli yazılar bu programda ekrana geliyor. Detaylara farklı perspektiften bakan satır başları masaya yatırılıyor. Mesut Kızmaz'ın sunduğu program hergün 13.00'da izleyicisine ulaşıyor.

Bawerî û Aramî (İnanç ve Huzur) Gönüllerin doyduğu yerde sevgi kapıları aralanır. İnançlı ve huzurlu bir yaşam için İlahiyatçı İbrahim Sürücü, Kur'an ve sünnet ışığında manevi değerlerimizi konuşuyor.Gerek bölgedeki kanaat önderleriyle gerekse ilahiyatçı, akademisyenler ile Dünya Tv, gönüllere hitap ediyor.

Dema Spore (Spor Gündemi) ile ekrana geliyor. Ekrem Çiftçi ve eski sporcu İhsan Kızıl, Süper Lig, Bank Asya ve ikinci lig takımlarını değerlendiriyor. Bölge takımlarından sıcak haberler ve yorumlar her Salı saat 21.00'da Spor Zamanı, Dema Spore'de ekran geliyor.

Dünya Tv, yaşamaya ve yaşatmaya açlışıyor iftarda sabrın, kulluğun güzel halliği sahurda da tevekkülün sükuneti yansıyor. Samimiyetle çevrelenen programlar peygamberler diyarından, Urfa'dan kadim bir bahçesinden Van'dan seslendi ilk önce hem de yeni bir dünyanın kapılarını henüz aralamışken Dünya Tv, test aşamasındayken başardı bunu ara vermek yok, sonrasında samimiyetin merkezinden geldi, bu kez devamı önemli noktalara canlı bağlantılarla - ramazanlaşan bir medeniyetin bütün güzellikleri coşkusu yansıtıldı ekrana kutsal mekanların belgeseli ilk kez Kürtçe olarak yayınlandı.

Mekke ve Medine ev sahipliği yaptı, Dünya Tv ekibine, Bitlis ve Diyarbakır sahur programlarıyla şenlendi yine ilk kez Dünya Tv ile...

Rengarenk bir dünyayı ekranlara getiren Dünya Tv, geniş bir yayın ağıyla seyircilerine ulaşıyor.




Dünya TV 2012 yılında da yakından takip edeceğiniz programlarla sizlerle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder