23 Şubat 2012 Perşembe

Ayna - Hindistan Bölümü

Ayna bu hafta ilginç ülke Hindistan’dan farklı karelerle ekranlarınıza geliyor. Sokak aralarında, caddelerde birbirinden ilginç manzaralar bekliyor sizi. Hindistan renklerin ve zıtlıkların ülkesi.

Resim

Ülke nüfusunun % 82’si Hindu. Hinduizm bir dini gelenekler derlemesi. Bu dinin bir kurucusu ya da kutsal kitabı yok. Çok tanrılı bir din olan Hinduizm’de insanlar kendi elleriyle yaptıkları tanrılara tapabiliyorlar. Ayna Hindistan’da mermerden tanrıların yapıldığı bir atölyeyi görüntüledi.

Ülkede Hinduizmin getirdiği kast sistemi yüzyıllardır devam ediyor. Kast sistemininde etkisiyle zengin ile fakir arasındaki uçurum çok büyük. Ayrıca kastlarda değişim olmadığından zenginler hep zengin, fakirler hep fakir.

1 milyar 100 milyon'dan fazla nüfusuyla dünyanın en çok nüfusa sahip ülkelerinden biri olan Hindistan, trafikte ineklerin, maymunların, deve arabalarının ve birçok farklı ulaşım aracının birarada bulunduğu ülke.

Özellikle kutsal sayılan inekler her an her yerde karşınıza çıkabiliyor. Ayna Hindistan cadde ve sokaklarından ilginç görüntülerle gelecek ekranlarınıza.

Zengin ve fakir arasındaki uçurumdan dolayı sokakta hayatlarını sürdürmek zorunda olan bir sürü insan var bu ülkede. En temel ihtiyaçlardan bile yoksunlar.




Ayna - Hindistan bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Hindistan Bölümü

Ayna, Hindistan bölümüyle 25 Şubat Cumartesi 23:00'da Samanyolu TV'de ekrana geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder