6 Şubat 2012 Pazartesi

Sao Tome Principe - 2

Ayna bu hafta Sao Tome ve Principe ülkesinin bilinmedik köşelerini keşfetmeye devam ediyoruz.

Resim

Ülke o kadar küçük ki yollarının toplam uzunluğu 320 km.

Bu 320 km’nin 218 km’si asfaltlanmış. Diğerleriyse toprak yol. Başkentten yola çıkıyor ve Rolas adasına doğru ilerliyoruz. İlerlemesine ilerliyoruz ancak asfalt yol o kadar dar ki iki aracın yan yana geçmesi çok zor bu yolda.

Dalgalarla boğuşa boğuşa botla ilerliyoruz.

Ekvator çizgisinin geçtiği Rolas adasına ulaşmak için kara yolculuğundan sonra deniz yolculuğu yapıyoruz. Sıcak ve nemli havada güneşin altında zorlu bir yolculuk bu. Ekvatorda dik gelen güneş ışınları hakikaten çok etkiliyor insanları. Denizin dalgalı oluşundan dolayı hızlı yol alamıyor küçük botumuz. Bu da bizim daha da yanmamıza neden oluyor. Deniz yolculuğundan sonra adaya ulaşıyoruz. Bu sefer de tepeye ulaşmak için zorlu bir tırmanış bizi bekliyor.

1 adımda kıtalararası yolculuk yapıyoruz.

Ekvator çizgisinin geçtiği noktaya ulaşıyoruz. Çizilen ince çizgi ekvator çizgisini temsil ediyor. Çizginin bir tarafı Kuzey yarımküre, diğer tarafıysa Güney yarımküre. Biz de 1 adımda kıtalararası yolculuk yapmış oluyoruz.

800 metre yükseltide kahve bahçelerini geziyoruz.

Çok güzel bir kahve bahçeleri var burada. Sao Tome'de yetiştirilen Robusta kahve türü sert bir kahve. Arap kahvesi de yetiştirilen bu bölgede Robusta ile Arap kahvesini karıştırarakta değişik bir tat elde ediliyor.



Ayna - Sao Tome Principe 2 bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Sao Tome Principe 2 Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder