2 Mart 2012 Cuma

Ayna - Gabon Bölümü

Bu hafta gezdiğimiz ülke ismini sık duyduğumuz ülkelerden değil. Başkentini ise hiç bilmiyoruz. Ayna Afrika kıtasının renkli ülkesi Gabon’u geziyor sizler için.

Resim

Ponomba pazarında ilginç kareler yakalıyoruz.

Ponomba pazarındayız. Tezgahlarda farklı türlerde balıklar görüyoruz. Nijeryalı bir balıkçıysa balıkları temizlemeye devam ediyor. Neredeyse Gabonlu çalışan hiç yok bu pazarda. Ülkede Gabonlular daha çok devlet memuru oluyor ya da ticaretle uğraşıyorlar. Bu tür işlerde de yabancılar çalışıyor. Afrika tarzı süpürgeler dikkatimizi çekiyor pazarda. Şambriyel lastiği ile bağladıkları çalıları süpürge olarak satıyorlar. Şimdi de kurutulmuş balık tezgahına geldik. Bu tezgahtaki balıkların özelliği güneşte değil,a teşte kurutulmuş olmaları. Eğer balıklar ateşte kurutulursa 3 aydan fazla bozulmadan kalabiliyorlarmış.

Gabon’da geleneksel bir düğüne davetliyiz.

Damadın kabilesi hediyelerle geliyor eve.Tek tek ortaya konulan hediyelerin içinde yiyecek, içecek, meyve, kumaş ve biraz da para var. Soğanı da hediyelerin içinde görünce bir hayli şaşırdık doğrusu. Eğer kız tarafı hediyelerden memnun kalmazsa kızlarını evden çıkarmama ihtimalleri bile varmış. Neyse ki aile verilen hediyeleri kabul ediyor ve geleneksel dans eşliğinde gelin evden çıkarılıyor.

Gabon’da satın alabileceğiniz hediyelik eşyaları sizler için araştırdık. 
Ahşap oymacılığından taş oymacılığına, tamtamlardan maskelere kadar bir sürü çeşitte hediyelik eşyaların satıldığı dükkanı sizler için görüntülüyoruz.. 

Afrika kıtasındaki bu farklı ülke Gabon’u kaçırmak istemiyorsanız Cumartesi akşamı Ayna’da buluşalım.




Ayna - Gabon bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Gabon Bölümü

Ayna, Gabon bölümüyle 4 Mart Cumartesi 23:00'de Samanyolu TV'de ekrana geliyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder