30 Mart 2012 Cuma

Samanyolu Yayın Grubu 20 Yaşında

Yeniliklerin televizyonu Samanyolu TV başarılarla dolu 20 yılı geride bıraktı.

Resim

Türkiye, değişim ve dışa açılma vizyonunu sürdürmek ve büyümek istiyor. 1993 yılında ülkenin sorunlarını kavramış, geçmişini bilen ve geleceğe yeni bir vizyonla bakmayı amaçlamış bir medya kurumu doğdu.

Türkiyenin değişim arzusuna paralel olarak demokrasiye inandı ve katkı yaptı. Samanyolu televizyonu yayına başladığı günden bu yana hem teknolojik donanımı hemde yayıncılık birikimiyle mevcut medya içerisinde kendisine seçkin bir yer edindi.

Seviyeli dili, demokrat duruşu toplumun her kesimini kucaklayan ve birleştiren yayın politikasıyla takdir topladı. 2003 yılında kazandığı Uluslararası Kalite Ödülü ( Diamondstar) kalitesi ve etik değerlere bağlılığı sayesinde verildi.

Samanyolu Televizyonu toplumun her kesiminden insanların merakla ve beğeniyle izledikleri dizileri ve aktüel programlarıyla Türkiye'nin önde gelen kanalları arasında yer almayı başardı. Bugün Samanyolu Televizyonu dizileri dünya ülkelerine pazarlanıyor ve ilgiyle izleniyor.

Samanyolu Yayın Grubu inanç ve milli değerlerimizi gelenek ve modernizmi kuşatarak aktaran Mehtap Televizyonu'nu yayın hayatına katarak inancımıza, kültürümüze, milli ve manevi dünyamıza dair seçkin ve düzgün bir bakış sunmayı başardı.

Türkiye'nin demakratikleşme çabalarına paralel olarak kurulan Samanyolu Haber televizyonu dinamik, cesur ve şaşırtıcı haberciliğiyle zor bir misyonu yüklendi. Gerçekleri çekinmeden dile getirdi. 

Çocukların ekrandaki klavuzu Yumurcak TV, kaliteli yayınlarıyla Samanyolu Yayın Grubu'nun başarılarından birisi olarak yayın hayatına devam ediyor. Yumurcak televizyonu uzman Pedagog ve eğitimcilerin denetiminde programları çizgi filmleri ve çizgi dizileriyle yeni nesilleri geleceğe hazırlıyor.

Samanyolu Yayın Grubu, 2010 yılında toplumsal barışa katkı amacıyla cesur bir adım atarak Türkiye'nin ilk çok
dilli Kürtçe, Televizyon kanalını, Dünya TV'yi yayına başlattı.

Haberleri, yorumları ve manşetleriyle büyük ilgi gören Samanyoluhaber.com Türkiye'nin ilk internet platformu Küre TV'yi faaliyete geçiren Samanyolu Yayın Grubu gördüğü ilgiyle öncü ve yenilikçi politikasının başarısını kanıtlamış oldu.

Türkiye'de ilk kez kullanılmış olan motion tekniğiyle gerçekleştirilen Allah'ın Sadık Kulu: Barla adlı film çok uzun bir emek ve prodiksiyon sonucu olarak ortaya çıktı. Vizyonda milyonlarca seyircinin beğenisi ve takdiriyle izlendi. Gişe rekorları kırdı.

Samanyolu Yayın Grubu'nun medya dergisi olarak yayın hayatına başlayan Kehkeşan Dergisi ipad teknolojisi ile ilgi görmeyi başardı. Güvenli alıverişin adresi olan Tuna TV'de büyük ilgiyle karşılandı.

Samanyolu Televizyonu bugün Orta Asya Cumhuriyetlerinden Afrika'ya ABD'den Avrupa'ya uzanan bir yayın ağıyla dünya ya sesleniyor. Amerika stüdyolarından yayın yapan Emmy ödüllü programlarıyla Ebru TV İngilizce ve Almanca yayın yapan, Ebru Almanya, Azerbaycan'da yayın yapan Xezer Televizyonu büyük ilgiyle izleniyorlar.

Ayrıca Ebru Afrika, Samanyolu Avrupa ve Samanyolu Amerika, yayınları da ağıyla hizmet veriyor. Milli değerlerimizi seslendiren Burç FM, gündemi cesurca yorumlayan S Haber Radyo, gönül dünyamızın sesini aktaran Radyo Mehtap, büyük ilgi görüyor. İnternet üzerinden yayın yapan Dünya Radyo, Azerbaycan'da sevilen Xezer FM ve Burç FM, ülkeler arasında barış ve dostluğu pekiştiriyor. Samanyolu Yayın Grubu'nun Erbil'de kurduğu Devran Radyo kardeşlik mesajıyla yayına devam ediyor.

Kuruluşundan itibaren büyük düşünen, toplumsal sorunluluğu ilke edinen, değerlerimizi, ilkelerimizi reytinge feda etmeyen Samanyolu Yayın Grubu, geleceğimizi kurmak adına yorulmayacak, yeniliklerine, öncülüğüne devam edecek, vizyonu, birikimi, kalitesi ve dünyayı kucaklayan yayın ağıyla Samanyolu Yayın Grubu, artık bir global olmanın onurunu ve sorumluluğunu yaşıyor. Samanyolu Yayın Grubu Türkiye'ye güveniyor, Dünyaya sesleniyor.






Samanyolu Yayın Grubu 20 Yaşında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder