30 Mart 2012 Cuma

Seyyar Stüdyo ile Halka Gideceğiz

Samanyolu Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Radyo Mehtap, 5 ay önce yayın hayatına başladı.

Resim

'Gönül dünyamıza yeni bir ses' sloganıyla yola çıkan radyo, dernek ve üniversitelere kurduğu seyyar stüdyolar ile halkın ayağına gidiyor.

Radyoculuğa yeni bir tarz getirmeyi amaçlayan, dinleyicisinin ayağına giderek vatandaşla birlikte yayın yapan bir radyo var artık: Radyo Mehtap. Tarih 11.11.11'i gösterirken saat 11.00'de Kur'an-ı Kerim'in 11. suresinin ilk 11 ayeti okunarak yayın hayatına başladı Radyo Mehtap. Radyoculuğun sadece dört duvar arasına sıkışmış bir dinlence olmadığını anlatmak isteyen ekibin hedefi radyoculuğa yeni bir soluk getirmek. 

Radyo Mehtap, birbirinden farklı programlarıyla da dinleyicisinin beğenisini toplamaya başladı. ''Aksiyoner' isimli programda seyyar stüdyoyla kimi zaman bir dernek kimi zaman bir üniversite kimi zaman da bir yardımsever bir vatandaşın yanından dinleyiciyle buluşuyor. Yakında ise yurtdışında faaliyet gösteren Türk Okulları'ndaki gönüllüler arasında bulunmuş isimsiz kahramanların hikayelerini radyo tiyatrosu formatında dinleyicilere sunacak. Bu emeğin arkasında ise Dünya Radyo'nun 18 yıllık tecrübesi ve Samanyolu Radyolar Grubu'ndan 25 kişilik bir ekip var.

Radyo Mehtap Genel Yayın Yönetmeni Mesut Baran, çiçeği burnunda radyo için, ''Biz, iyi radyo dinleyicisinin ayağına gider.' diyoruz. Radyoculuk sadece dört duvar arasına sıkışmış bir sektör değildir. Güncel meselelerin yanında her şeyin Allah'ı anlattığını, her şeyin Allah'a vardığını göstermek ve dinletmek istiyoruz. ''diyor. Burç FM ve Mehtap TV'yle ortak programlar olduğunu ifade eden Baran, televizyonda Ramazan Ümit Şimşek'in sunduğu 'Çınaraltı' programının radyo versiyonu 'Çınarın Gölgesinde' ismiyle devam ediyor.

Burç FM'de yayınlanan 'Sesli Gazete, 'Sıfır Merkez' ve 'Öncüler' programlarının tekrarlarını da yayınlıyoruz. ''diye konuşuyor. Kimse Yok mu Derneği'nin de kendine yer bulduğu radyoda yapımcılığını Emre Başer'in yaptığı 'Tut Elimden' isimli programla hem yurtiçi hem yurtdışı derneğin faaliyetleri, yardımları duyuruluyor. Gönüllüler bizzat canlı yayın konuğu oluyor ve hissiyatlarını dinleyiciyle paylaşıyor.

Kimi zaman da ihtiyaç sahibi ve mağdurlar dertlerini anlatıyor, hayırseverlerle buluşturuluyor. Radyo Mehtap'ta herkesin kendinden bir şeyler bulacağını dile getiren Baran, ''Dinleyicilerimiz MFÖ grubunun Gel Gel Yanalım Aşka şarkısının ardından Mustafa Demirci'nin bir eserini dinleyebilir Arkasından da bir vaaz duyabilir." ifadelerini kullanıyor.



Seyyar Stüdyo ile Halka Gideceğiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder