6 Ekim 2011 Perşembe

Ayna, Bu Hafta Kanada'da

Ayna’nın kıtalararası yolculuğu heyecan verici görüntülerle devam ediyor. Ayna bu hafta Toprak bakımından Rusya’dan sonra dünyanın en büyük ülkesi Kanada’da.
Kanada’nın 2 resmi dili var
İngilizce ve Fransızca Kanada’nın resmi dilleri. Halkın %59’u İngilizce, %22’si de Fransızca konuşuyor. Ancak ülkede bir sürü farklı milletlerden insanlar bir arada yaşayınca, her millet kendi dilini konuşuyor.

Dünya’nın en uzun caddesindeyiz
Yonge caddesi 1896 km uzunluğunda. Toronto’dan başlayıp, Kanada’nın kuzeyine doğru gidiyor. Dünyanın en uzun caddesinde biz de seyahat ediyoruz. 

Adrenalin tutkunlarına “Edge walk”
CN Tower dünyanın en yüksek yapılarından bir tanesi. 447 m yüksekliğindeki bu yapı, tam 147 katlı bir binaya eşdeğer. Biz de Toronto’yu kuşbakışı seyretmek için saatte 22 km hız yapan asansörle kuleye çıkıyoruz. Ziyaretçilere açık en üst noktasını gezdikten sonra camlı zemine iniyoruz. Kulenin 342. metresinde bulunan camlı zemin turistlerin çok ilgisini çekiyor. Özellikle bu zemin üzerine yatarak fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyorlar. Kulede son yıllarda “Edge walk” yani kenarda yürüyüş adında yeni bir aktivite başlamış. Adrenalin tutkunlarının çok ilgisini çeken bu yürüyüş kulenin dışındaki 1,5 m genişliğinde olan çıkıntılı kısımda gerçekleşiyor. Raylı sisteme emniyet halatlarıyla bağlı olan insanlar bu yükseklikteki rüzgarı hissedip çok farklı bir deneyime sahip oluyorlar.

Bu köydeki insanlar 1860 yılını yaşıyorlar
Pinoeer Village adı verilen bu yer Kanada’nın 1860’lı yıllarını canlandıran turistik bir köy. Eski Kanada’yı görmek ve yaşamak isteyen turistler bu köyü ziyaret ediyorlar. Geleneksek giysili insanlar dolaşıyor köyde. Bir tarafta yaşlı Kanadalı teneke işçiliğini devam ettirirken, diğer taraftaki Kanada’lı o dönemin gazetelerinin nasıl basıldığını gösteriyor. Dokuma tezgahında da el emeği, göz nuru dokumalar üretilmeye devam ediliyor.

Keyifli bir zaman geçirmek için Centre Adası muhteşem 
Feribota atlıyor ve Centre adasını gezmeye gidiyoruz. Yemyeşil olan adada çok güzel ve geniş parklar var. Toronto’ya çok yakın olan bu adada yürüyüş yapan, bisiklet süren, gezip dolaşan ve piknik yapanlar insanlar keyifli vakit geçiriyorlar. 


Resim

Resim

Resim

Resim


Ayna - Kanada bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Kanada Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder