21 Ekim 2011 Cuma

Onlar Ölü Değil, Bilakis Diridirler

"Allah yolunda öldürülenler hakkında 'ölü' demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz bunun farkında değilsiniz."

Resim

Bakara Sûresi'nin 154. ayetinde şehitler hakkında böyle buyrulur. Bu akşam Samanyolu TV'de ilk bölümüyle ekrana gelecek olan 'Farklı Boyut'ta da şehadet kavramının ne demek olduğu ve insanların şehitlik mertebesi hakkındaki düşüncelerinin nasıl genişletilebileceği ele alınıyor. Dizinin adı gibi farklı olduğunu söyleyen yönetmen Taner Tunç, "Bir şehit ailesi bunu izlediğinde içine bir huzur dolar ve üzüntüsü bir nebze olsun hafiflerse dizi amacına ulaşmış demektir." diyor.

Başrolünü Müjgan Gönül'ün (Melek) oynadığı dizide, Gönül'e annesi Fazilet rolündeki Canan Öztürk ile çift yumurta ikizi Melike rolündeki Müge Uyar eşlik ediyor. Çekimleri Eyüp'te devam eden dizinin Türkiye'de daha önce denenmemiş bir proje olduğunu söyleyen Müjgan Gönül'ü, senaryo çok etkilemiş. "Okuduğumda ağladım." dediği Farklı Boyut'a, ana karakterlerden oluşan ailenin dışında, her hafta yeni isimler dahil oluyor. Hikâyenin merkezinde küçük yaşta iken polis babasının şehit haberini alan Melek var. Üstelik Melek'in ailesindeki tek şehit de babası değil. Bir akşam babasını rüyasında gören genç kıza farklı yeteneklerinin olduğu bildirilir. O geceden sonra da gündelik hayatına, rüyasında gördüğü olaylar yön vermeye başlar.

MELEK'E ŞEHİT BABASI YOL GÖSTERİYOR

Yıllar geçer ve Melek, evlenerek çocuk sahibi olur; fakat eşi de ailesindeki diğer fertler gibi şehit olur. Eşinin şehit olmasıyla birlikte Melek'in rüyaları daha da farklı bir hal alır. Artık her rüyasında babasını ve onun yanında bir şehidi görmektedir. Rüyasında gördüğü bu şehitlerin, ondan, yapmasını istediği bazı şeyler vardır. Bundan böyle Melek'in hayatı, rüyaları ve yardım ettiği şehitlerin istekleri arasında örgülenir.

Farklı Boyut'un her bölümünde değişik bir şifre veriliyor. Zaten hikâye örgüsü de bu şifreler ekseninde şekilleniyor. Senaryoyu ilk okuduğunda günümüz paralelliğine dikkat çeken Gönül, "Artan terör olayları ve geride kalanlar var. Proje bir nebze de olsa onların yüreğine su serpecek. Şehitlik mertebesi çok güzel gösterilecek bu dizide. Belki de 'çok şükür şehidimiz var' diyecekler." diyor.

Herkese hitap ediyor

Canan Öztürk (Fazilet anne): "Farklı Boyut, insanın ruhuna hitap eden bir proje. İnsanların derinlikli varlıklar olduğunu anlatıyor. Herkes kendinden bir şeyler bulacak..."

Şehadeti anlatıyoruz

Taner Tunç (Yönetmen): "Şehadetin ne demek olduğunu anlatıyor izleyiciye. Bir şehit ailesi bunu izlediğinde, içine bir huzur doluyorsa iyi yoldayız demektir."

Adı gibi farklı olacak

Müjgan Gönül (Melek): "Adı gibi farklı bir proje olacak. Ben senaryoyu ilk okuduğumda sinir krizine girip ağladım. Herkes kendinden bir şey bulacak."

Senaryo etkileyici

Müge Uyar (Melike): "Türkiye'de bir benzeri çekilmedi. İzleyiciyi sürükleyecek bir hikâyesi var. Senaryo çok etkileyici. Farklı bir iş olacağı muhakkak."


Onlar Ölü Değil, Bilakis Diridirler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder