25 Ekim 2011 Salı

Ayna - Bu Hafta - Kanada'nın 3. Bölümü ile Devam Ediyor

Resim


Ayna, Montreal'den yansıyor!


Ayna’nın Kanada seyahati bu hafta son bölümüyle ekranlarınızda. Kanada yemyeşil ormanları, geniş parkları, gelişmiş modern şehirleri, müstakil bahçeli evleri, büyük gölleri, uçsuz bucaksız sahilleri, şelaleleri ve dünyanın her yerinden gelen insanları ile güzel bir ülke.

Bin Adalar Kanada’nın turist çeken noktalarından
Thousand Islands olarak adlandırılan Bin Adalar Kanada’nın turist çeken noktalarından. Ontorio gölünde ABD ile Kanada arasında irili ufaklı 1844 adadan oluşan bir bölge bin adalar.

Kanada’da Müslüman olarak yaşamak çok rahat
Müslümanlar ülkede rahat bir şekilde yaşıyorlar. Alışveriş merkezlerinde helal ürünlerin reyonları var. Ayrıca Müslümanların alışveriş yapabileceği çok sayıda helal ürün satan dükkanlar var ülkede. Toronto’da Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilecekleri camilerin sayısı da az değil. İrili ufaklı mescit ve camiler her milletten Müslüman’ın ibadetine açık.

Kanada yılda 200 binden fazla göçmen alıyor
Dünyanın çok farklı ülkelerinden bu ülkeye göçmen olarak gelip oturum izni alan insanlar 3 yıl sonra Kanada vatandaşı olma hakkını kazanıyorlar. Kanada çok farklı dil, din ve kültürden insanların yaşadığı bir ülke. Bu çok kültürlü toplumda hangi millet, din ve dilden insan olursa olsun kimse kınanmıyor. Barış ve hoş görü içerisinde yan yana yaşıyor insanlar. Kanada devlet yetkilileri ülkelerinin bu durumundan da gurur duyuyorlar.

Nil Academy öğrencileri Kanada genelinde altın madalyaya sahip
Nil Academy isimli çok güzel bir okulu ziyaret ediyoruz Kanada’da. İki ayrı binada eğitim veren okulun ilköğretim ve Lise kısmı var. Eğitim kalitesi yüksek bu kolej çok sıcak bir ortama sahip. Güzel binalara ve geniş bir bahçeye sahip. Kanada’dan olduğu gibi Türkiye’den de çok sayıda öğrenci lise okumak için bu okula kaydını yaptırmış ve eğitimlerini Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da sürdürüyorlar. Okulun Kanada genelinde altın madalya almış öğrencisiyle görüşüyoruz.

Kanada’da üniversite sınavı yok
Nil Academy lise diploması dünya genelinde geçerli. Kanada lise diploması veren Nil Academy’den mezun olan öğrenciler Kanada’nın en iyi üniversitelerine sınavsız giriş şansını yakalayabiliyorlar. Eğer öğrenci lise birden itibaren Kanada’da eğitimine başlarsa not ortalamasına bakılarak üniversitelere sınavsız giriyor.






Ayna - Kanada (3) Bölümü

Ayna, Yeni Bölümü ile 22 Ekim Cumartesi 22:45'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...


Resim

Resim

Resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder