11 Ekim 2011 Salı

Gezginlerden Ayna'ya "Yılın En İyi Gezi Programı" Ödülü

Gezginlerden Çağın Gezginine "Yılın En İyi Gezi Programı" Ödülü

Ayna bu yayın döneminde de yeni bölümleriyle ekranları aydınlatmaya devam ediyor. Bugüne kadar sayısız ödül alan Saim Orhan, ödüllerine bir yenisini daha ekledi. Gezginler Kulübünün yılın en iyi gezi programı ödülü bu yıl da Ayna’nın oldu.

5 Ekim Çarşamba akşamı Gezginler Kulübü ve Özbekistan Başkonsolosluğunun ortak çalışmasıyla bir Özbek gecesi düzenlendi. Armada Otelde gerçekleşen törene Sanatçı Emel Sayın, Özbekistan Başkonsolosu Abrar Gulyamov ve Gezginler Kulübünün üyeleri katıldı. Tören fotoğraf Sanatçısı Hacer Karanlık’ın Özbek saydam gösterisiyle başladı. Gezginler Kulübünün bazı üyeleri gezi anılarını konuklara paylaşırken, Zeliha Sunal da Özbekçe bir şarkıyla geceye renk kattı. 

Saim Orhan yılın en iyi gezi programı ödülünü sanatçı Emel Sayın’ın elinden alırken şunları söyledi; “Hem Emel Hanıma hem de Özbekistan Başkonolosu Abrar Beye çok teşekkür ediyoruz. Şu ana kadar geri dönüp baktığımızda Ayna Programı olarak 130 ülkede çekimler yapmışız. Ve kilometre olarak da 1 milyon 200 bin km yol kat etmişiz. Bu dünyayı yaklaşık olarak 30 defa turlamak demek. Kimi zaman sizlere Madagaskar’dan, Mauritius adasından, kimi zaman taa uzaklarda Papua Yeni Gine’den, kimi zaman güneşin batmadığı Nordcap adasından, Norveç’ten, kimi zaman buzulların kalınlığının zaman zaman 3 bin metre bulduğu, ki bu 3 km yapar, Grönland adasından sizlere seslendik ve Brezilya’da Amazonlarda anakondaların olduğu coğrafyalarda sizlere ithaf ettik. Ama sizlere hep en iyiyi, en güzeli sunmak için gayret sarf ettik değerli seyirciler. Çünkü bizim seyircimiz en iyisine, en güzeline layık diyoruz. Yarın da yolcuyuz. Buradan Los Angeles’a oradan da Hawaii’ye geçeceğiz. Ve sizlere farklı diyarları, farklı coğrafyaları yine dolaştırmaya devam edeceğiz. Bu ödül için de çok çok teşekkür ediyorum. Türkiye Gezginler Kulübü ödülü bizim için çok ayrı bir anlam ifade ediyor. Ve çok değerli sanatçımızdan, değerli konsolosumuzdan da bu ödülü almanın bizim için ayrı bir anlamı var. Değerli Hocam Orhan Kural Beyefendiye de ayrıca çok teşekkür ediyorum. Siz Gezginler kulübünün değerli üyelerine de en derin sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum değerli seyirciler.”

Özbekistan Başkonsolosu Abrar Gulyamov Emel Sayın’a Özbek ve Türk Halkları Özel Ödülünü takdim ederken, Sanatçıya Özbek kaftanı giydirildi. Ödül töreninin ardından konuklara Özbek pilavı ikram edildi.


Gezginlerden Ayna'ya "Yılın En İyi Gezi Programı" Ödülü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder