31 Ekim 2011 Pazartesi

Yurt Dışındaki Türk Okulları Ülkemizin İtibarını Artırıyor

Ayna Programı Yapımcısı Saim Orhan, Türk işadamlarının yardımlarıyla yurt dışında açılan okullar sayesinde uluslararası platformlarda Türkiye lehine kalkan el sayısının arttığını söyledi.

Ayna Programı Yapımcısı Saim Orhan, Türk işadamlarının yardımlarıyla yurt dışında açılan okullar sayesinde uluslararası platformlarda Türkiye lehine kalkan el sayısının arttığını söyledi.

Saim Orhan, Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER)'nin düzenlediği 'Saim Orhan'dan Hatıralar' isimli etkinlik kapsamında Malatya'da vatandaşlarla buluşarak gezdiği ülkelerle ilgili izlenimlerini paylaştı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BATUDER Başkanı Mehmet Ali Yaşaroğlu, yaptığı konuşmada, 'Günümüzün Evliya Çelebisi' olarak tanınan Saim Orhan'ın objektifinden dünyaya her birlikte bakmak, insanların ufkunu açmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Saim Orhan ise program çerçevesinde gittiği ülkelerle ilgili izlenimlerini konuklarla paylaştı. Program sayesinde yaklaşık 130 ülkeyi gezme fırsatı bulduğunu anlatan Orhan, "Öyle ülkelere gittim ki güzel ülkemizin adını bile duymamışlar. Türkiye'den geldim dediğimde 'Öyle bir ülke var mı? Nerede?' gibi sorularla karşılaştım. Tanıyanlar da yanlış biliyor. Ülkemizi az gelişmiş ülkeler kategorisinde değerlendiriyorlar. En son çekim yaptığım Zambiya'da Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye gitmek istediği için Zambiya muhalefet partilerinin tepkisiyle karşılaştığını öğrendim. Sebebini öğrenince şoke oldum. Muhalefet partileri devlet başkanına 'İlle de bir ülkeyi ziyaret edeceksen Avrupa ülkelerine git. Türkiye gibi az gelişmiş bir ülkede ne işin var. ' demişler. Ancak gezi gerçekleştikten sonra Zambiya televizyonları günlerce Türkiye'ye ilişkin yayınlar yaptı." diye konuştu.

Türkiye'nin uluslar arası arenada daha fazla itibara kavuşması için iyi bir tanıtım yapması gerektiğini vurgulayan Orhan, Türk işadamları tarafından yurt dışında açılan okulların Türkiye için ciddi bir lobi faaliyeti yürüttüğünü anlattı.

Orhan, "BM'de Türkiye lehine kalkan parmakların sayısını çoğaltmak, uluslararası arenada etkinliği arttırmak, sözü dinlenen bir ülke haline gelmek, Anadolu insanının azim ve gayretiyle açılan Türk okulları sayesinde olacaktır. Dünyanın her yerinde olamayan bir Türkiye'nin ayakları üzerinde sağlam durması mümkün değildir sözünü kendisine rehber edinip her kıtaya dağılan 10 binlerce eğitim gönüllüsü şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyor. Geçmişte çok güzel şeyler başarmış ve adını tarihe altın harflerle yazdıran bu milletin torunları yine sahneye çıkarak arkasında Anadolu insanının olduğu bu okullar, bu eğitim gönüllüleri gittikleri ülkelerde fahri büyükelçilik yapıyorlar." şeklinde konuştu.


Yurt Dışındaki Türk Okulları Ülkemizin İtibarını Artırıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder