7 Ekim 2011 Cuma

Zaman'ın Son Reklamı En Etkili Reklam Seçildi!

Resim


Zaman Gazetesi'nin 'iyi gazete insanların ayağına gelir' konseptiyle hazırlanan son reklamı televizyonda en çok hatırlanan yayın reklamı seçildi. Ad-Metre araştırmasında reklamın, marka bilinirliğine de katkı sağladığı belirlendi. 

Reklamda rol alan isimlerden biri olan Harun Sert'in adıyla bilinen 'İyilik Zamanı' reklamı, yayın sektöründeki diğer reklamların önünde yer aldı. 

Sektör açısından referans mahiyetindeki Ad-Metre araştırmasında 1-15 Eylül arasında gerçekleştirilen ölçümlerde Zaman'ın reklamının marka bilinilirliğine katkı sağlayan kampanya olması da dikkat çekti. 

Diğer taraftan 'Harun Sert' kampanyası ile Digiturk- Lig TV'nin 'Fazla hırslı? Fazla sınırlı? Fazla (Artık futbol konuşacak)' satın almaya en çok etkide bulunan çalışmalar olarak ilk sırada yer aldı. 

Zaman'ın dağıtımını üstlenen Cihan Medya Dağıtım'ın Samsun bürosunda çalışan Harun Sert'in rol aldığı reklam dikkat çekicilik, satın alma isteği, farklılık, ikna edicilik, mesaj netliği, güven, kişiye uygunluk kriterleri açısından değerlendirildiğinde; en çok mesaj netliği kriterlerinde, en az markaya uygunluk ve farklılık sağlama kriterlerinde başarılı oldu. 

Reklam kampanyasının başarılı bulunan diğer unsurları güven ve satın alma isteği oluşturması olarak belirlendi. Pazarlama ve reklam sektörüne yön veren yayınlardan biri olan Marketing Türkiye dergisi de Ad-Metre'nin araştırmasına dayanarak hazırladığı haberde "Zaman, Harun'la 12'den vurdu!" ifadelerini kullandı. 

Araştırma kapsamında, yayıncılık sektöründeki ürün ve hizmetlere ilişkin TV reklam kampanyalarının erişimi, marka bilinirliğine katkısı, mesajı aktarma gücü ve satın alma davranışı üzerindeki etkisi ortaya konuldu. 

Ünlü reklamcı Serdar Erener'e ait Alametifarika reklam ajansı tarafından hazırlanan ve Sinan Çetin'in başında bulunduğu Plato Film tarafından çekilen reklam, Zaman'ın her gün yüz binlerce okura ulaşmasını sağlayan dağıtım ekibi üzerine kurgulandı. 

Gazetenin abone kampanyası kapsamında hazırlanan yeni filmi "Bir gazete ne yaparsa 1 milyon okuru olur?" sorusunun cevabını ekrana taşıyor. Gerçek Zaman dağıtımcılarının rol aldığı çekimler yaklaşık 2 gün sürdü.


Zaman'ın Son Reklamı En Etkili Reklam Seçildi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder