8 Ekim 2011 Cumartesi

En Uzun Aksiyon Sahnesi Şefkat Tepe'nin

En uzun aksiyon sahnesini biz çektik

Resim

Geçtiğimiz sezonun en çok izlenen dizilerinden 'Şefkat Tepe'de aksiyon dozajı yükseliyor.

Dizi, geçtiğimiz hafta 'tüm gün'de aldığı yüksek reytingle 6. sıraya yerleşmiş, patlama, çatışma ve aksiyon sahneleriyle konuşulmuştu. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren teknik ekip, 45 dakika boyunca aralıksız çektikleri çatışma sahnesinin bugüne kadar hiçbir dizi ve filmde çekilmediğini söyleyerek, kaliteli bir işe imza attıklarını gururla anlatıyor. Konya'ya bağlı Sille'de çekilen dizinin setinde teknik olarak her türlü imkânı görmek mümkün. Yeni kameralar, havadan çekilen sahneler ve profesyonel ekipler tarafından hazırlanan büyük patlamalar... Her bölümünde 200'e yakın oyuncu ve figüranla çalıştıklarını söyleyen yapımcı Salih Asan, "Kullandığımız teknik altyapı başka hiçbir dizide yok. Çok emek veriyoruz. 45 dakika çatışma sahnesi yayınlayan bir dizi gösterin. Her ay iki araba patlatıyoruz. Bu da haftada binlerce figürasyon demek." diyor. 6. bölümden itibaren yönetmen koltuğuna oturan Erhan Baytimur hareketli sahnelere rağmen oldukça sakin. Ekrandaki başarının setten yansıyan enerjiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Baytimur, "Yönetmen gerginse set de gergin olur. Bu durum ekrana da yansıyor." diyor.

EN BAŞARILI TERÖR DİZİSİ

Daha önceleri de pek çok terör dizisinin çekildiğini söyleyen Baytimur, başarılarının tesadüfi olmadığını düşünüyor. "Özellikle hikâye konusunda büyük araştırmalar yapıldı. Danışmanlarla çalışılıyor." diyor. Dizide sadece terörün çirkin yüzü anlatılmıyor. Masum halkın neler yaşadığı üzerine de kafa yoruyor proje. Bu yüzden de Türkiye'nin bütün bölgelerinden izleyicisi var. Senaryoları birbirine benzeyen diziler de yönetmenin eleştirilerinden nasibini alıyor: "Isıtıp ısıtıp aynı şeyleri izlettiriyorlar. Biz diğer diziler gibi eğlencelik değiliz, bir derdimiz var. Dizi aksiyon ve macera ve aşk hikâyesi üzerine kurulu. Bizde seyirci hiçbir zaman tahmin edemiyor."

'Bir yangın sahnesi bile haber oluyor'

İstanbul'da çekilen dizilerdeki aksiyon sahnelerinin abartıldığını da söyleyen Erhan Baytimur, "Küçük bir patlama olacağı zaman bile kameraları yığıyorlar. Bizde her bölümde en az iki-üç büyük çatışma oluyor. Mekânları patlatıyoruz. Ayda en az iki arabayı havaya uçuruyoruz. Evler yanıyor, kamplar basılıyor... Ekibimiz çok profesyonel ve pratikler. Patlamaları çekerken hiç zorlanmıyoruz. Güvenliğimiz sağlam çok şükür." diyor.

ZAMAN


En Uzun Aksiyon Sahnesi Şefkat Tepe'nin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder