11 Ekim 2011 Salı

Ayna'nın Kanada Yolculuğu İlginç Görüntülerle Devam Ediyor

Amerika kıtasının en kuzeyindeki ülke Kanada’da ki yolculuğumuz yeni heyecanlarla devam ediyor. Ayna bu hafta dünyanın en ünlü şelalelerinden Niagara şelalelerinin eşsiz manzarasını ekranlarınıza getiriyor.

Teknedeki insanların tamamı ıslanıyor
Kanada-Amerika sınırındaki Niagara Şelalelerine geliyoruz. Gelin duvağı, Amerikan şelalesi ve At nalı şelalesi olmak üzere 3 bölümden oluşuyor bu şelaleler. Her iki ülkeden de suların döküldüğü yere doğru tekne turları yapılıyor. Tekne turları yapan insanlar en başta ıslanmayı göze alıyorlar. Zaten bu yüzden herkese yağmurluk dağıtılıyor tekne turlarında. Tekneler şelalenin ağzına doğru yaklaştıkça sırılsıklam oluyorlar insanlar bu turlarda. Yağmurluk bile fayda etmiyor.

160 m yükseklikten şelalelerin manzarası muhteşem
Şelaleleri kuşbakışı seyretmek için asansörle Skylon kulesinin seyir terasına çıkıyoruz. Kulenin seyir terası hakikaten şelaleleri ve etrafı seyretmek için harika bir nokta. 1965 yılında yapılan kule bugüne kadar yüz binlerce turistin uğrak yeri olmuş. İnanması güç ama her yıl bu kuleyi 1 milyondan fazla insan ziyaret ediyormuş. Kulede döner bir lokanta da mevcut. Bu yükseltide yemeklerini bu doyumsuz manzara eşliğinde yiyor turistler.

En büyük şelale Kanada şelalesinin tam döküldüğü yere geliyoruz
Naylon yağmurluk hiç fayda etmiyor burada. Rüzgar ve onunla birlikte havada uçuşan su tanecikleri her tarafa savruluyor. Bazen şelalenin aktığı kısma bakmakta bile zorlanıyoruz. Sert gelen su tanecikleri gözümüzü açtırmıyor. Kameramızın objektifi tamamen su damlaları ile kaplanıyor. Kameramanımız sık sık objektifi silmek zorunda kalıyor. Hakikaten olağanüstü manzara var burada. Şelalelerde eğer güneşli ve güzel bir hava varsa çok güzel gökkuşağı oluşuyor sık aralıklarla. ABD tarafından şelaleler çok iyi seyredilemediği için Amerikalılar nehrin üzerine doğru gelen seyir terası bile inşa etmişler. Terasın üzeri de turist dolu.

Yaprağı Kanada bayrağını süsleyen ünlü ağacı bulduk
Kanada’da bir ağaç türü var ki yaprağı Kanada bayrağında yer alıyor. Akçaağaç çok ünlü bir ağaç Kanada’da. 15 Şubat 1965’e kadar Kanada’nın ulusal bayrağı yoktur. Önceleri İngilizlere ait bazı bayrakları kullanmışlardır. 25 Nisan 1996 tarihinde de Akçaağaç yaprağının Kanada’nın ulusal sembolü olduğu resmen ilan edilir.

Maple şurubu doğrudan içerseniz ciddi sorunlar çıkabilir
Kanada deyince ilk akla gelenlerden bir tanesi de maple syrup yani akçaağaç şurubu. Bu şurup Akçaağaç reçinesinin kaynatılmasıyla elde ediliyor. Şurupta şeker oranı çok yüksek olduğu için sade olarak içilmiyor. Tatlıların, kreplerin ve keklerin üzerine tatlandırıcı olarak dökülüyor.

Kanadalı Brenna MacCrimmon’dan güzel bir türkü ziyafeti
Kanadalı birisinden bu ülkenin en büyük şehri Toronto’da türkü dinleyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi. Brenna MacCrimmon söylediği bu güzel türkü ziyafetini dinlemek istiyorsanız Cumartesi akşamı saat 22:45’te Samanyolu TV ekranlarında buluşalım.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim



Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim


Ayna - Kanada 2 bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ayna - Kanada 2 Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder