20 Nisan 2012 Cuma

Pocoyo, Kapılarını Türk Gazetecilere Açtı

Madrid'de tarihî bir binada doğduğunda takvimler 2005 yılını gösteriyordu.

Resim

Bugün yedinci yaş günü, 150'ye yakın ülkede kutlanır hale geldi. Sadece hitap ettiği 2-6 yaş grubu değil, yaşlısından gencine herkesi ekrana çekmeyi başardı. Sevimli tavırlarıyla çocukların kalbini kazanan Pocoyo'dan başkası değil bahsettiğimiz. Kendisi şu sıralar Yumurcak TV'de arz-ı endam etse de namı uzun zamandır konuşuluyor. Daha gelmeden köşe yazılarına, haber programlarına konu oldu. Zaman, Hürriyet, Haber Türk, Star ve Bugün gazetelerinin TV sayfası sorumlularını Madrid'e götüren de bu ilgi zaten...

Eski bir binanın ahşap merdivenlerinden çıkarken Türk misafirperverliğini aratmayacak insanlarla karşılaşacağımızı kimse beklemiyordu. "Bundan da yiyin... ''Tabakta kalmasın. ''Pocoyo için oldukça hazırlıklılar. Salona gelen dosyalar ve uzun sunumlar... Bina gezisini en sona bırakıyor Zinkia Marka ve İş Geliştirme Müdürü Maria Dolan. Ona bu sunumda şirketin Genel Müdürü Inıgo Pastur eşlik ediyor. 2005'ten bu yana alınan ödüller, hedef kitleleri, Pocoyo'nun ekrandaki dostları...

Pocoyo'nun başarısını çocukların karakteri kendileri gibi görüyor olmasına bağlayan Dolan, ''Her bölümde bir şeyler öğretiyor ama bunu neşeli bir şekilde yapıyor. ''diyor. Onlarca pedagoğun çalıştığı Zinkia'da araştırmaya çok önem veriliyor. Çocukların gülerek daha çabuk öğrendiğini, dünyanın pek çok yerinde yaptıkları araştırmadan öğrenmişler. 

POCOYO, TEMEL DEĞERLERE SAYGILI 

Metropol Lisans AŞ tarafından Yumurcak TV'ye getirilen ve 150 ülkede gösterilen Pocoyo, yayınlandığı saatlerde oldukça yüksek reyting alıyor. Marka pazarlama stratejisi oldukça gelişmiş. Oyuncaktan internete, çantadan giyime kadar yüzlerce ürünü var.

Lisanslama sahasında oldukça aktifler. Temel hedeflerinin ABD piyasasına girmek olduğunu söyleyen Dolan, karakterin sevilmesini hem erkek hem kız çocuklara hitap etmesiyle açıklıyor. Amaçlarının öğrenmekten ziyade nasıl öğretileceğini vermek olduğunun altını çizen Dolan, ''Öğrenme ile mizahı karıştırıp dil yeteneklerini ve hayal gücünü geliştirmeye çalışıyoruz.

Temel değerler üzerinden gidiyoruz. Dünyadaki bütün kültürlerde geçerli olan tolerans, saygı, aşk, sevgi, anlayış gibi temel değerleri referans alıyoruz. Bütün olup bitenler bir hikâye etrafında oluyor. Hem görsel hem estetik olarak çocukların rol model olacağı bir karakter ortaya çıkardık. ''diyor. 

Pocoyo, çocukları Yumurcak TV'ye davet ediyor

Haberin Devamı İçin Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder