31 Ekim 2011 Pazartesi

Ajanda - 'Allah'ın Sadık Kulu'




Haftanın kültür-sanat etkinlik haberleri Ajanda ile ekrana geliyor...

İlklerin filmi ''Allah'ın Sadık Kulu''



Sürgünler, zehirlenmeler, haksız tutuklamalar ve daha niceleri... Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin Barla Günleri beyaz perdeye taşındı. 3 boyutlu Animasyon olarak hazırlanan filmin adı "Allah'ın Sadık Kulu". Üstad'ın 8 yıl kaldığı Barla günlerini anlatan film Samanyolu Yayın Grubu bünyesinde, 13 kişilik özel bir ekip tarafından 3 buçuk yılda hazırlandı. Yönetmenliğini Esin Orhan'ın yaptığı film ilkleri barındırıyor. 108 dakikalık yapım 'Motion Capture" yani hareket yakalama tekniğiyle Türkiye'de yapılan ilk uzun metraj 3 boyutlu animasyon olma özelliği taşıyor. Film, karakterler, mekan, figürlerde gerçekliğe azami özen gösterilerek hazırlandı. Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretleri ve talebelerinin tamamen orijinal fotoğraflarından faydalanıldı. Projenin müzikleri ise Budapeşte Senfoni Orkestrası tarafından yapıldı. Film 4 Kasım'da Türkiye'de, 15 Aralık'tan sonra da 7 ayrı dilde yurtdışında gösterime girecek.

İlklerin filmi ''Allah'ın Sadık Kulu

Allah'ın Sadık Kulu (FRAGMAN) - 2



Samanyolu Yayın Grubu tarafından hazırlanan ve Bediüzzaman Hazretleri'nin hayatını konu alan Allah'ın Sadık Kulu filmi 4 Kasım'da sinemalarda...

Barla Çizgi Filmdi Ama İzlerken Çok Duygulandık

Resim


Barla çizgi filmdi ama izlerken çok duygulandık

Resim

Fethullah Gülen'in Said Nursi'ye yazdığı "Işık Adam" şiiri film için bestelenmiş. Bora Ebeoğlu, şiirin çok güzel ve vurucu olduğunu belirterek, "Kendi müziğini kendisi getirdi." diyor. 

Bediüzzaman Said Nursi'nin 1927-34 yılları arasında Barla'da yaşadıklarını anlatan animasyon filmi, "Allah'ın Sadık Kulu: Barla" 4 Kasım'da gösterime giriyor.

Canlı aktörün hareketlerinin bire bir taklit edilmesini sağlayan 'motion capture' tekniğinin kullanıldığı ilk Türk filmi, gerek konu gerekse teknik başarısıyla adından söz ettireceğe benziyor. Filmin bir başka başarısı da müzikleri. Aria Müzik'ten Cengiz Onural ve Bora Ebeoğlu'nun Macar Radyosu Senfoni Orkestrası işbirliğiyle hazırladıkları filmin müzikleri 6 aylık yoğun bir çalışmanın eseri. Onural ve Ebeoğlu, animasyon olmasına rağmen filmin kendilerini çok etkilediğini söylüyor. Onural, "Çizgilerden oluşan bir karakterin sizi bu kadar duygulandıracağına ihtimal vermezsiniz ta ki izleyene kadar. İzlediğiniz, güldüğünüz ve ağladığınız zaman büyük bir şaşkınlıkla farkına varıyorsunuz ki bir çizgi film sizi çok duygulandırmış." diyor.

Bora Ebeoğlu, filmin hikâyesini, insanlık tarihinin başından beri zalimler ile zulüm görenler arasındaki mücadelenin bir parçası olarak görüyor. "Pek çok insan tarihte zulüm görmüş, buna rağmen inandığı şeyleri savunmaya çalışmış. Bu hikâye de onlardan biri." diye konuşan Ebeoğlu, bu mücadelenin yeni kuşaklara hatırlatılması gerektiği için filmin gündeme geldiğini söylüyor. Ebeoğlu, "Üstad'ın tarihteki kahramanlardan biri olduğunu düşünüyorum." ifadesini kullanıyor.

Birçok filmde bütçe sıkıntısı yüzünden büyük orkestra ile çalışamadıklarını söyleyen Cengiz Onural, bu fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını ekliyor. Filmin müziklerinin yapımı aşamasında, uluslararası alandaki çalışmalarıyla birçok ödül alan Türk orkestra şefi Alpaslan Ertüngealp'in yönettiği Macar Radyo Senfoni Orkestrası eşliğinde çalışılması harika parçalar ortaya çıkarmış. İkili, 6 ay süren çalışmaları boyunca, filmi, sayısını hatırlamadıkları kadar çok izlemiş. İkili, filmdeki her şeyin müzik dilinde bir karşılığı olduğunu belirterek duygulara tekabül edecek şekilde besteleri hazırladıklarını anlatıyor.

ZAMAN


Barla Çizgi Filmdi Ama İzlerken Çok Duygulandık

Ana Yüreği 8. Bölüm - Esma Evsiz Kalmak Üzere...

Resim

Ana Yüreği, bu akşam yeni bölümüyle ekrana geliyor.

Mefkure ölen oğluna karşılık Esma'nın küçük kızı Zehra'yı kaçırtır. Kızını Mefkure'nin kaçırdığını bilen Esma, polise haber verir. Bir yolunu bulup saklandığı yerden kaçmayı başaran Zehra, annesiyle birlikte tam kurtulduk derken, Mefkure Esma'ya şantaj yapar. Esma, hiç beklemediği bir anda, karşısına çıkan iki tercihten birini seçmek zorunda kalır. Ya kızını bırakacak ya da kendi elleriyle ölüme terk edecektir.





Ana Yüreği 8. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Ana Yüreği 8. Bölüm

'Ana Yüreği' merakla beklenen yeni bölümü ile 31 Ekim Pazartesi günü saat 19:45'te Samanyolu TV’de...

Yurt Dışındaki Türk Okulları Ülkemizin İtibarını Artırıyor

Ayna Programı Yapımcısı Saim Orhan, Türk işadamlarının yardımlarıyla yurt dışında açılan okullar sayesinde uluslararası platformlarda Türkiye lehine kalkan el sayısının arttığını söyledi.

Ayna Programı Yapımcısı Saim Orhan, Türk işadamlarının yardımlarıyla yurt dışında açılan okullar sayesinde uluslararası platformlarda Türkiye lehine kalkan el sayısının arttığını söyledi.

Saim Orhan, Rahime Batu Mezunları Derneği (BATUDER)'nin düzenlediği 'Saim Orhan'dan Hatıralar' isimli etkinlik kapsamında Malatya'da vatandaşlarla buluşarak gezdiği ülkelerle ilgili izlenimlerini paylaştı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

BATUDER Başkanı Mehmet Ali Yaşaroğlu, yaptığı konuşmada, 'Günümüzün Evliya Çelebisi' olarak tanınan Saim Orhan'ın objektifinden dünyaya her birlikte bakmak, insanların ufkunu açmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Saim Orhan ise program çerçevesinde gittiği ülkelerle ilgili izlenimlerini konuklarla paylaştı. Program sayesinde yaklaşık 130 ülkeyi gezme fırsatı bulduğunu anlatan Orhan, "Öyle ülkelere gittim ki güzel ülkemizin adını bile duymamışlar. Türkiye'den geldim dediğimde 'Öyle bir ülke var mı? Nerede?' gibi sorularla karşılaştım. Tanıyanlar da yanlış biliyor. Ülkemizi az gelişmiş ülkeler kategorisinde değerlendiriyorlar. En son çekim yaptığım Zambiya'da Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'ye gitmek istediği için Zambiya muhalefet partilerinin tepkisiyle karşılaştığını öğrendim. Sebebini öğrenince şoke oldum. Muhalefet partileri devlet başkanına 'İlle de bir ülkeyi ziyaret edeceksen Avrupa ülkelerine git. Türkiye gibi az gelişmiş bir ülkede ne işin var. ' demişler. Ancak gezi gerçekleştikten sonra Zambiya televizyonları günlerce Türkiye'ye ilişkin yayınlar yaptı." diye konuştu.

Türkiye'nin uluslar arası arenada daha fazla itibara kavuşması için iyi bir tanıtım yapması gerektiğini vurgulayan Orhan, Türk işadamları tarafından yurt dışında açılan okulların Türkiye için ciddi bir lobi faaliyeti yürüttüğünü anlattı.

Orhan, "BM'de Türkiye lehine kalkan parmakların sayısını çoğaltmak, uluslararası arenada etkinliği arttırmak, sözü dinlenen bir ülke haline gelmek, Anadolu insanının azim ve gayretiyle açılan Türk okulları sayesinde olacaktır. Dünyanın her yerinde olamayan bir Türkiye'nin ayakları üzerinde sağlam durması mümkün değildir sözünü kendisine rehber edinip her kıtaya dağılan 10 binlerce eğitim gönüllüsü şanlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında dalgalandırıyor. Geçmişte çok güzel şeyler başarmış ve adını tarihe altın harflerle yazdıran bu milletin torunları yine sahneye çıkarak arkasında Anadolu insanının olduğu bu okullar, bu eğitim gönüllüleri gittikleri ülkelerde fahri büyükelçilik yapıyorlar." şeklinde konuştu.


Yurt Dışındaki Türk Okulları Ülkemizin İtibarını Artırıyor

28 Ekim 2011 Cuma

Farklı Desenler 48. Bölüm - Pınar'a Kötü Sürpriz!

Resim

Komadan çıkan Yasin, yavaş yavaş kendine gelir. Feride artık bir konuşma yapma vaktinin geldiğini düşünerek Şeref’i beklemeye başlar. Bu sırada Pınar, çocuğunu bulmak için tüm çıkış yollarını dener. Büyük bir arayıştan sonra çocuğunu uçurumun kenarında, Kemal’in kucağında bulan Pınar, gördükleri karşısında şok geçirir. Çünkü Kemal, Pınar’ı bir süre yalvarttıktan sonra içinde bebeğin olduğu çocuk pusetini uçurumdan aşağı bırakır.



Farklı Desenler 48. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Desenler 48. Bölüm

Farklı Desenler, yeni bölümü ile 30 Ekim Pazar günü saat 19:45'te Samanyolu TV'de...

Şefkat Tepe 40. Bölüm - Leyla Zor Durumda

Resim

Leyla, papazın kendisini kutsal kadın ilan etmesi üzerine Baran ile evlenmekten kurtulduğunu düşünerek sevinir. Fakat bu sevinci kısa sürer çünkü; Zerdüştlerin kutsal kadını olarak bilinen Ahura Mazda’nın Leyla olduğunda ısrar edilir. Leyla ise, her ne kadar Ahura Mazda olmadığını söyleyerek Zerdüşt olmayı kabul etmese de kendisi üzerine oynanan oyunlar sonrasında direnci kırılmaya başlayacaktır. 

Zerdüşt olmamak için direnen Leyla’nın, zayıf noktasını bulmaya çalışan İdris ve Botan karşısında bir mucizeye ihtiyacı vardır. Leyla’nın beklediği bu mucize gerçekleşecek mi?


Şefkat Tepe 40. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Şefkat Tepe 40. Bölüm

Resim

Resim

Resim


ŞEFKAT TEPE, yeni bölümüyle 29 Ekim Cumartesi günü saat 19:45’te Samanyolu’nda...

Kalp Hüzünlenir Göz Yaşarır

Cehennem alevini söndürecek tek iksir

"Mahşerde, Cebrail Aleyhisselam elinde dolu bir bardakla görünür..."

Gözyaşları, kalb inceliğinin, muhabbet ve merhametin ifadesidir; gönüldeki hüzün, neş'e, hasret, hicran, merhamet ve şefkat gibi duyguların billûr taneler şeklinde dışa vurmasıdır.

İnsan genellikle sevinç, keder, emel, ümit, ayrılık ve vuslat misillü sebep ve sâiklerle ağlar; fakat kalb ufkunda Allah'a dost olanları, bütün bunlardan daha çok "mehâfetullah" ve "muhabbetullah" ağlatır.

Nezd-i ilahîde her ağlamanın kıymeti âh u efgân edenin duygu ve düşünce ufkuna göre değerlendirilir. Bu açıdan, musibet ve belâlar karşısında rızasızlık ve kadere itiraz manasına gelen ağlamalar haram; yarınlar endişesiyle kıvranıp inlemek bir ruhî maraz; dünya hesabına fevt edilen şeyler karşısında sızlanıp durmak da boş bir telaştır ve bütün bu sâiklerle dökülen yaşlar gözyaşları adına israftır.

Kur'ân-ı Kerim, ruhun selâmeti adına, ahiret yurdu hesabına, Hak mehâfeti ve mehâbeti ya da günahların kahrediciliği karşısında ağlayan insanları takdirle yâd eder ve her zaman onların örnek alınmasını salıklar. Mesela; değişik nebileri özel hususiyet ve fâikiyetleriyle bir bir tebcil ve takdir ettikten sonra, "Bunların hemen hepsi, kendilerine Rahmân'ın âyetleri okununca hıçkırıklarla secdeye kapanırlar." (Meryem, 19/58) diyerek konuyu âh u efgân etme fasl-ı müşterekiyle noktalar. Allah yolunda dökülen gözyaşlarını O'na arz edilmiş bir münacât armağanı gibi değerlendirir. Ağlamanın rabbânîlere mahsus bir hal olduğunu hatırlatmanın yanı sıra, hayatı oyun ve eğlence sanıp ömürlerini gülüp oynamakla geçirenleri de ikaz eder; "Gayrı onlar kazandıkları onca negatif şeyden ötürü az gülsün ve çok ağlasınlar." (Tevbe, 9/82) der.

Kur'ân'ın mübarek Mübelliği (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz, tıpkı şeytanın hilelerinden Allah'a sığındığı gibi, kalb katılığından ve göz kuruluğundan da Cenâb-ı Hakk'a ilticada bulunmuş; "Ürpermeyen kalbden, yaşarmayan gözden Sana sığınırım Allah'ım!" yakarışını sık sık tekrar etmiştir.

Resûl-i Ekrem (aleyhi ekmelüttehâyâ) "Müjdeler olsun nefsine hakim olana!.. Müjdeler olsun (misafir kabul etme hususunda) evini geniş ve müsait tutana!.. Müjdeler olsun hataları karşısında gözyaşı dökene!.." diyerek ümmetine âdeta üç basamaklı bir miraç yolu göstermiştir. Haşyetle dökülen gözyaşlarının ilâhî azaba karşı bir sütre olabileceğine dikkat çekmiştir: "İki göz vardır ki, Cehennem ateşi onlara dokun(a)maz: Birisi Cenâb-ı Allah'a duyduğu saygı ve haşyetten dolayı hep ağlayan Hak erinin, diğeri de Allah yolunda nöbet tutan yiğidin gözleridir."

Cehennem Alevlerini Söndürecek Yegâne İksir

Allah karşısında haşyetle dolup gözyaşı dökme konusunda çok önemli bir husus, kalbin tertemiz heyecanlarını ve saf hislerini, riya ve süm'a ile kirletmeden ifade edebilmektir. Göstermek ve duyurmak kastıyla ağlamak berrak gözyaşlarını şirk kirleriyle bulandırmak demektir. Riya ve süm'adan korunmak için özellikle nafile ibadetlerde ve Cenâb-ı Hakk'a iç dökme anlarında tenha yerlerin seçilmesi her bakımdan daha selâmetlidir. Nitekim, hadis-i şerifte, arş-ı ilahînin gölgesinden başka sığınak olmayan kıyamet gününde, zıll-i ilahî altında himaye buyurulacak yedi grup insan anlatılırken, onlardan birinin de yapayalnızken Allah'ı anıp da gözleri yaşlarla dolan hüşyar insan olduğu haber verilmektedir. Öyle ki, Allah haşyetiyle ağlayan insan, diğer nebevî beyanlarda cephede nöbet bekleyen askere denk tutulurken, bu hadiste de, adaletin temsilcisi olan idareci, ömrünü ibadet neşvesi içinde geçiren genç ve mescidlere dilbeste olan âbid gibi Hak dostlarıyla aynı çizgide zikredilmektedir.

Bundan dolayıdır ki, İmam Gazalî Hazretleri "Ağlayan da kaybedebilir, ağlamayan da!.." demiştir. İnsan ağlamıyorsa, o bir gün mutlaka pişman olacaktır; çünkü onun önünde kendisini ağlatacak çok badireler vardır ve o badirelerin bazıları ancak burada dökülen gözyaşlarıyla aşılabilecek mahiyettedir. Fakat pek çok ağlayanlar da vardır ki, günahlarından ya da aşk u iştiyaktan dolayı değil de, başka şeyler sebebiyle, belli dünyevî hislerin tesirinde gözyaşı dökerler. Daha da kötüsü, hassas, duygulu, müttaki ve Allah sevgisiyle dolu bir insan gibi görünme ve bilinme maksadıyla ağlarlar. Mü'min, hususiyle de toplum içinde kalbinin heyecanlarına hâkim olmaya çalışmalı; iradesinin hakkını verip gözyaşlarını içine akıtmalı; buna güç yetiremiyorsa, ancak işte o zaman gözyaşı bendinin önünü açmalıdır.

Saf ve temiz duygularla, sırf Allah haşyetiyle akıtılan gözyaşları, dünyada dayanılmaz hale gelen aşk ateşinin ızdırabını bir nebze dindirirken, ahirette de cehennemin alevlerini söndürecek tek iksirdir. Onun içindir ki, Allah Resûlü (aleyhissalatü vesselam) şöyle buyurmuştur: "Mahşerde, cehennem kıvılcımlarının insanları kovaladığı hengâmda, Cebrail Aleyhisselam elinde dolu bir bardakla görünür. Ona, "Bu ne?" diye sorarım; şöyle cevap verir: "Bu, Allah korkusuyla ağlayan mü'min kulların gözyaşlarıdır; şu korkunç kıvılcımları sadece bu gözyaşları söndürebilir." Aslında, bu hadis-i şerifte çok önemli bir ima vardır: Evet, insanın gönlünü daraltan ve onun huzurunu kaçıran gayz, kıskançlık, haset, kin, nefret ve adavet gibi şeytanî hislerin neticesi olan cehennemî alevlerin söndürebilmesi de ancak gözyaşlarıyla mümkün olabilir.

1- Allah katında her ağlamanın bir kıymeti vardır. Bu kıymet, âh u efgân eden kişinin duygu ve düşünce ufkuna göre değerlendirilir.

2- Eğer ağlanacaksa; ruhun selâmeti için, ahiret yurdu hesabına, Allah korkusu veya sevgisi adına ya da günahların kahrediciliği karşısında ağlanmalıdır.

3- Mü'min, toplum içinde kalbinin heyecanlarına hâkim olmaya çalışarak gözyaşlarını içine akıtmalı; buna güç yetiremiyorsa, ancak o zaman gözyaşlarını salıvermelidir.


Kalp Hüzünlenir Göz Yaşarır

27 Ekim 2011 Perşembe

Bu Ayda Neler Yapılmalı?

İşte Zilhicce ayının önemi ve bu ayda yapılması gerekenler...

Kur'an'ımız, Zilhicce ayının ilk 10 gününe dikkat çekerken, Peygamberimiz de (sas) bu günü cumanın faziletine benzetiyor. Duaların en faziletlisinin arefe günü yapılan olduğunu anlatıyor. Bu günü oruçla, duayla geçirebilir, kendimizi Arafat'ta tahayyül edebiliriz.

Arefe, Kurban Bayramı'ndan bir önceki gün, hicrî takvime göre Zilhicce ayının 9. günüdür. Fecr Sûresi'nin ikinci âyetinde geçen "Ve on geceye yemin olsun" ifadesinin Ramazan'dan çok Kurban'a işaret etmesi görüşü daha ağırlıklıdır. Resulullah (sas) arefe gününün faziletini anlatırken şöyle buyuruyor: "Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe cumaya benzer. O, cuma günü dışında yapılan yetmiş hacdan faziletlidir. Duaların en faziletlisi de arefe günü yapılan duadır. Benim ve benden önceki peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O'nun ortağı da yoktur) sözüdür." (Muvatta, Hacc 246)

Resulullah (sas), "Arefe gününe hürmet edin! Arefe, Allah'ın kıymet verdiği bir gündür." diyerek Allahu Teâlâ'nın kıymet verdiği günü hürmet ederek bilinçli bir şekilde yaşamaya gayret etmemizi istemiştir. Hürmet; verilen nimeti idrak etmekle, verileni bilmekle, görebilmekle ve 'ârif' olmakla başlar. Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allahu Teâlâ'ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. Hazreti Aişe (r.anha) arefeyle ilgili şu rivayette bulunuyor: "Allah, hiçbir günde, arefe günündeki kadar bir kulu ateşten çok âzâd etmez. Allah mahlukata rahmetiyle yaklaşır ve onlarla meleklere karşı iftihar eder ve: "Bunlar ne istiyorlar?" der." (Müslim, Hacc 436)

Arefe günü, Hazreti Âdem (as) ile Hazreti Havva'nın Arafat'ta buluştukları gündür. "Tevriye" ise arefe gününden bir önceki güne denir. Arefe günü oruç tutmak çok daha sevaptır. Resulullah (sas) bugün oruç tutmayı şu mübarek ifadelerle teşvik etmiştir: "Arefe günü oruç tutana, Âdem aleyhisselâmdan, Sûr'a üfürülünceye kadar yaşamış bütün insanların sayısının iki katı kadar sevap yazılır."

Arefe gününü hacılarla birlikte yaşayalım

Arefe günü hacılar Arafat'ta vakfe yapıp dua ederken mânen onların yanında olduğumuzu hissederek dualarına iştirak edebiliriz. Hacıların Arafat'ta "Lebbeyk (Buyur Rabb'im)" diyerek dil, ırk, ten ayrımı yapılmaksızın bir araya geldiği mahşer gününü hatırlatan, kulluğun Allahu Teâlâ'ya dualarla, telbiyelerle arz edildiği en kıymetli zaman dilimidir. Resulullah şöyle buyurmuştur: "Duanın faziletlisi, arefe günü yapılanıdır." (Beyhaki) Arefe günü kabir ziyareti yapabilir, okuduğumuz Kur'an'ları geçmişlerimize hediye edebiliriz.

Ebû Katâde'den (ra) rivayet edildiğine göre Resûlullah'a (sas) arefe günü tutulan orucun fazileti soruldu; O da, "Geçmiş bir yılın ve gelecek bir yılın günahlarına kefâret olur." buyurdu. (Müslim, Sıyâm 196, 197)

Bayram gecelerini aynen kandil geceleri gibi dua ve ibadetle ihya etmek, kaza namazı kılmak, Kur'an okumak ve Allah Teâlâ'dan af ve mağfiret dilemek gerekir. Çünkü duaların makbul olduğu gecelerden birisi de bayram geceleridir. Nitekim Peygamberimiz şöyle buyurmuştur: "Ramazan veKurban Bayramıgecelerini, sevabını umarak ibadetle geçiren kimsenin kalbi, kalplerin öldüğü gün ölmez." (Mecmeu'zevâid, c. 2, s. 198) Arefe gününe hürmet edilmeli, günaha girmemeye dikkat edilmelidir.


Bu Ayda Neler Yapılmalı?

Farklı Boyut 2. Bölüm

Melek, rüyasında gördüğü Berk'e yardım ediyor!

İdealist bir öğretmen olan Yunus, öğrencilerini güzel bir günde pikniğe götürür. Öğrencilerinden Berk, piknik alanındaki göle girerek boğulma numarası yapar. Durumu gören Yunus öğretmen, yüzme bilmemesine rağmen göle girer ve bu girişimi onu ölüme götürür. Öğretmeninin ölümüne sebep olan Berk ise vicdan azabı çekerek, aynı gölde ayaklarına taş bağlayarak intihar etmeyi düşünür. Melek ise rüyasında gördüğü Yunus hocanın mesajını Berk'e iletmek için onu bulur ve Berk'e yardım eder. Bir yandan da kocasının ölümüne alışmaya çalışırken onun, aslında sandığı kişi olmadığı gerçeğiyle yüzleşir.




Farklı Boyut 2. Bölümü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Farklı Boyut 2. Bölüm

Farklı Boyut, muhteşem senaryosu ve şaşırtıcı kurgusuyla 28 Ekim Cuma günü saat 19.45'te STV'de...

Uzun ve Sağlıklı Yaşamın Sırrı Aydın'da - Maceracı Nazilli

Resim

Anadolu’yu karış karış gezen Maceracı bu hafta Aydın’a gidiyor. Murat Yeni, Aydın’ın Nazilli ilçesinde annelerle yemek yapıyor, daha sonra eğlenceli görüntülerle dolu yemek yapımını ekrana getiriyor. Eski dönemlerden günümüze kadar varlığını devam ettiren Kıl çadırı, Aydın’ın meşhur kuru inciri ve Aydın’ın çarşı pazarları da Maceracı ile ekrana geliyor.

100 yaşını aşmış amcalarla bir araya gelen Murat Yeni, uzun yaşamanın sırrını ekran başındakilerle paylaşıyor. 
Aydın’da 2005 model deve kiralayan Yeni, Aydın iline dair bilmediğimiz birçok ilginç detayı Maceracı’da ekrana taşıyor.




Maceracı Nazilli Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Maceracı Nazilli Bölümü

Nazilli ile ilgili merak ettiğiniz her şey 28 Ekim Cuma günü saat 22.00’de Maceracı programıyla Samanyolu TV’de...

Dünya TV'den Hatim Kampanyası

Resim

Dünya TV, yaptığı 'Deprem Özel' yayınıyla Van'da yaşanan acıları paylaşıyor.

Deprem bölgesinden gelen son gelişmeler en açık ve yalın şekliyle dakika dakika Kürtçe olarak Dünya Tv'de ekranlarına geliyor. Bölgenin önde gelen isimleriyle de telefon bağlantısı yapan Dünya Tv, yükselen feryatlara kayıtsız kalmadı. Bölgedeki ekibiyle güncel bilgileri izleyenleriyle paylaşan Dünya Tv, bir ilk gerçekleştirerek Hatim Okuma Kampanyası başlattı. Yüzlerce izleyici, televizyonu arayarak depremde hayatını kaybedenler için hatim almak istediklerini söylediler. 7 gün boyunca devam edecek olan Hatim Okuma Kampanyasına destek olmak isteyenler (0342) 215 05 00 numaralı telefonu arayabilirler. Hatim sayısı 800'ü geçti...


Dünya TV'den Hatim Kampanyası

Aynı Planla Osmanlı'yı Parçaladılar

Muhterem "Fethullah Gülen" Hocaefendi herkul.org isimli internet sitesinde yayımlanan yeni sohbetinde, son yaşanan terör olayları ve bunun perde arkasıyla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı.

Gülen, geçmişte sağcı-solcu gibi kavramlarla vatandaşı birbirine düşüren 'Karanlık Odakların' şimdi daha büyük bir oyun planladıklarını söyledi.

Hocaefendi, provokasyonlarla gerilimi yükseltenlerin daha önce de aynı planla Osmanlı Devleti'ni parçaladıklarını anlattı.

Gülen, yaşanan sorunun çözümü için Allah'tan yardım talep etmenin çok önemli olduğunu vurguluyor.

http://www.kure.tv/webtv/801-dini/hocae ... dplayer=v1

Sohbetin devamı için tıklayın


Aynı Planla Osmanlı'yı Parçaladılar

Yeşil Bursa, Davetsiz Misafir'i Ağırlıyor!

Resim


Resim


Davetsiz Misafir, Turgay Başyayla’nın keyifli sunumuyla bu hafta Bursa’dan ekrana geliyor. Türkülerin peşinden koşan Başyayla, ilk olarak Büyük Orhan ilçesine gidiyor, burada Karaağız Köyü’nün hanımlarıyla yörenin birbirinden güzel fakat unutulmaya yüz tutmuş türkülerini seslendiriyor.

Köydeki çocukların eşek yarışına hakemlik yapan ünlü türkücü, daha sonra Kastel ilçesinde seksen yaşındaki Mustafa Dede’nin ilginç hayat hikayesini ekrana taşıyor. Mustafa Dede’nin sportmen kimliğinden etkilenen Başyayla, daha sonra birçok diziye de ev sahipliği yapmış olan Cumalıkızık Köyü'ne gidiyor. Başyayla, Bursa’nın en otantik mekanlarından biri olan köyde, kestane şekeri yapımının inceliklerini izleyiciye aktarıyor.

Bursa’da at nallayan, çift süren ünlü sunucu, Bursa’nın eşsiz türkülerini ve yörenin tarihi dokusuyla bezenmiş ilginç hikayelerini ekrana getiriyor.




Davetsiz Misafir Bursa Bölümünü Küre TV'den izleyebilirsiniz.

Davetsiz Misafir Bursa Bölümü

Davetsiz Misafir, yeni bölümü ile 26 Ekim Çarşamba 23:00'da Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...

Resim

Resim

Resim

25 Ekim 2011 Salı

İnsanlık Ölmedi - Van Özel Yayını (Bugün 22.45)

Samanyolu Yayın Grubu ve Kimse Yok mu derneği Van depremine de duyarlılık gösteriyor.

Resim

Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 20 bin lira bağışıyla başlayan yardım kampanyası bu akşam "İnsanlık Ölmedi-Van Özel" adıyla canlı yayına taşınıyor.

Gezegen Mehmet'in sunuculuğunda sanat, iş, spor dünyasının önemli isimleri Samanyolu stüdyolarında yardım için buluşuyor.

İnsanlık Ölmedi - Van özel pragramı bu akşam 22:45'te Samanyolu Tv, Samanyolu Haber Tv, Mehtap Tv ve http://www.kure.tv'den ortak yayınla ekrana geliyor.


Bizi Twitter'dan takip için: http://twitter.com//insanlikolmedi



İnsanlık Ölmedi Van Özel Yayınına;

Kayahan
Kadir çöpdemir
demet akalın
mehmet barlas
ertuğrul özkök
mustafa ceceli
ece erken
alişan
serdar tuncer
tuğba özerk
yıldız tilbe

gibi isimler katılıyor.



Samanyolu TV, SHaber TV ve Mehtap TV'de 22:45'te ekrana gelecek insanlık ölmedi #van özel yayınına brahim Tatlıses ve Volkan Konak telefonla katılacak.


İnsanlık Ölmedi - Van Özel Yayını (Bugün 22.45)

Van'daki Kardeşine Sen de Bir Cevşenle El Uzat

Van'da hayata tutunmaya çalışanlar ve bu kazada yaşamlarını yitiren kardeşlerimiz için 200 Cevşen Hatmine buyurun.

Çağdaş Çelebilere Onur Ödülü

Evliya Çelebi'nin 400. Doğum Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde, anma töreni düzenledi. Düzenlenen programa Evliya Çelebi'den kalan mirası yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen Çağdaş Evliya Çelebi Ödül töreni damgasını vurdu. Program kapsamında, “Evliya Çelebinin İzinde ve “Evliya Çelebinin Gözüyle” adlı iki sergi de sanatseverlerle buluştu. Türkiye'nin önde gelen televizyon gezi programlarına ve sunucularına ödül takdim edilen geceye, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın yanı sıra başkan yardımcıları, sanatçılar, program yapımcıları ve sunucuları ve vatandaşlarda katıldı.


İKİ SERGİ BİRARADA 

Program kapsamında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Evliya Çelebi anısına iki değerli sergi sanatseverlerle buluştu. Ressam Mehmet Hakan Çağlar’ın karışık teknikle oluşturduğu 22 eserine ev sahipliği yapan “Evliya Çelebinin Gözüyle” ve televizyon programcılarının gezdikleri yerlerden çektikleri eserlerden oluşan “Evliya Çelebinin İzinden” isimli iki serginin açılışını protokol üyeleri ve televizyon programcıları birlikte yaptı. 

KENTLİYİ DE İNŞA EDİYORUZ

Tayfun Taliboğlu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede sergi açılışının ardından birbirinden renkli etkinlikler katılımcılarla buluştu. Gecenin açılış konuşmasını yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, bilgiye, kültüre, sanata verdikleri öneme dikkat çekerek, “Bizler; bizi biz kılan değerleri geleceğe aktarmak zorundayız. Yaşanılabilecek, modern çağdaş kentler inşa ederken, kentliyi de inşa etmek zorundayız. Tüm dünya, insanlığın hayat bulduğu her nokta büyük bir derya ve bizler ne kadar çok çalışsak da yapacak çok işimiz var. Bu etkinliğimizde Evliya Çelebi’yi tanımak ve tanıtmak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Çağdaş Evliya Çelebileri de bu kapsamda ödüllendirmek istedik." diye konuştu.

BAŞKANDAN KARDEŞLİK MESAJI

Televizyonlarda yayınlanan gezi programlarının önemine dikkat çeken başkan Yeniay, etkinliğe katılan programcı ve sunuculara da teşekkür etti. Yeniay, yaşanan terör olaylarına da dikkat çekerek, “Bu ülkenin insanları kardeşlik, birlik beraberlik ve aklıselimi ön plana çıkararak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere göstermiş olduğu hedef olan, muasır medeniyetler seviyesindeki yerine emin adımlarla yürüyecektir.” dedi. 

ÇELEBİ’NİN HAYATI VE SEYAHATNAMESİ

Programın devamında araştırmacı yazar Seyit Ali Kahraman ve Prof. Dr Mehmet İpşirli, Evliya Çelebi’nin hayatından bazı kesitleri anlatımlarıyla katılımcılarla paylaştı. Seyahatnamenin önemine ve okunması gerektiğine dikkat çeken Seyit Ali Kahraman, Evliya Çelebi’nin 51 yıl boyunca, 18 padişahlık döneminde, 147 dil konuşulan toplumları dolaştığını ifade etti. Evliya Çelebi’nin yeteri kadar tanınmadığını dile getiren Prof. Dr. Mehmet İpşirli ise, Osmanlı Devleti’nde ve İslam dünyasında seyyahlığa verilen öneme vurgu yaptı.

ÇAĞDAŞ EVLİYA ÇELEBİ ÖDÜLLERİ

Gecede, özel olarak tasarlanan "Çağdaş Evliya Çelebi" ödül heykelcikleri de sahiplerine takdim edildi. Türkiye ve dünyanın en güzel yerlerini, yemeklerini, sorunlarını, düğünlerini yaptıkları birbirinden renkli programlarla izleyiciye sunan program sunucu ve yapımcıları ödüllerini Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın elinden aldı. Ödül alan birbirinden ünlü isimler, ödül töreninde, ülkemizde yaşanan terör olaylarına karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ödül töreninin ardından erken Osmanlı musikisine ait örnekler icra eden Bezmara Topluluğu konser verdi. Topluluğun kendilerine özgü icra ettiği eserler, konuklar tarafından beğeniyle dinlendi.

Yurt dışı ve yurt içini gezerek Ödül alan gezi programları şunlar:

7 Dilde Seyahat Zamanı – Dr. Levent Saraç – TRT AVAZ

Ayhan Sicimoğlu ile Renkler – Ayhan Sicimoğlu – SKY Türk, İZ TV

Ayna – Saim Orhan – Samanyolu TV


Balkan Atlası – Feray Sündüz Öktem – TRT AVAZ

Bam Teli – Tayfun Talipoğlu – Yol Öykücüsü

Davetsiz Misafir – Turgay Başyayla – Samanyolu TV

Doğada Tek Başına – Serdar Kılıç – NTV

Dünya’yı Geziyorum – Özlem Tunca – Kanaltürk

Gezelim Tozalım – Gafur Uzuner – Kanal A

Gezgin – Abdullah Türksoy – Kanal A

Gülhan’ın Galaksi Rehberi – Gülhan Şen – TV8

Haberci – Coşkun Aral – İZ TV

Hayat Gezince Güzel – Fatih Türkmenoğlu –CNN Türk

Hey Taksi – Gökhan Güvenç – TRT Türk

İstanbul’da Bir Don Kişot – Haldun Hürel – Habertürk

Prof. Dr. Orhan Kural – Türkiye Gezginler Derneği Başkanı

Türkiye Özlemi – Özlem Tunca – Cine5

Türksoy’la İpek Yolu – Seyfullah Türksoy – Cine5

Wilco’nun Karavanı – Wilco van Herpen – İZ TV

Uçuyorum – Aslı Seda Kement – TRT Haber

Uzak Diyarlar – Neşe Kaya – TRT GAP

Yeşil Kürsü – Nedim Hazar – NTV Yeşil Ekran

Yol Üstü Lezzet Durakları – Mehmet Yaşin – CNN Türk

Zor Yollar – Aydın Dikim – TRT Türk


Çağdaş Çelebilere Onur Ödülü

Ayna - Bu Hafta - Kanada'nın 3. Bölümü ile Devam Ediyor

Resim


Ayna, Montreal'den yansıyor!


Ayna’nın Kanada seyahati bu hafta son bölümüyle ekranlarınızda. Kanada yemyeşil ormanları, geniş parkları, gelişmiş modern şehirleri, müstakil bahçeli evleri, büyük gölleri, uçsuz bucaksız sahilleri, şelaleleri ve dünyanın her yerinden gelen insanları ile güzel bir ülke.

Bin Adalar Kanada’nın turist çeken noktalarından
Thousand Islands olarak adlandırılan Bin Adalar Kanada’nın turist çeken noktalarından. Ontorio gölünde ABD ile Kanada arasında irili ufaklı 1844 adadan oluşan bir bölge bin adalar.

Kanada’da Müslüman olarak yaşamak çok rahat
Müslümanlar ülkede rahat bir şekilde yaşıyorlar. Alışveriş merkezlerinde helal ürünlerin reyonları var. Ayrıca Müslümanların alışveriş yapabileceği çok sayıda helal ürün satan dükkanlar var ülkede. Toronto’da Müslümanların ibadetlerini yerine getirebilecekleri camilerin sayısı da az değil. İrili ufaklı mescit ve camiler her milletten Müslüman’ın ibadetine açık.

Kanada yılda 200 binden fazla göçmen alıyor
Dünyanın çok farklı ülkelerinden bu ülkeye göçmen olarak gelip oturum izni alan insanlar 3 yıl sonra Kanada vatandaşı olma hakkını kazanıyorlar. Kanada çok farklı dil, din ve kültürden insanların yaşadığı bir ülke. Bu çok kültürlü toplumda hangi millet, din ve dilden insan olursa olsun kimse kınanmıyor. Barış ve hoş görü içerisinde yan yana yaşıyor insanlar. Kanada devlet yetkilileri ülkelerinin bu durumundan da gurur duyuyorlar.

Nil Academy öğrencileri Kanada genelinde altın madalyaya sahip
Nil Academy isimli çok güzel bir okulu ziyaret ediyoruz Kanada’da. İki ayrı binada eğitim veren okulun ilköğretim ve Lise kısmı var. Eğitim kalitesi yüksek bu kolej çok sıcak bir ortama sahip. Güzel binalara ve geniş bir bahçeye sahip. Kanada’dan olduğu gibi Türkiye’den de çok sayıda öğrenci lise okumak için bu okula kaydını yaptırmış ve eğitimlerini Kanada’nın en büyük şehri Toronto’da sürdürüyorlar. Okulun Kanada genelinde altın madalya almış öğrencisiyle görüşüyoruz.

Kanada’da üniversite sınavı yok
Nil Academy lise diploması dünya genelinde geçerli. Kanada lise diploması veren Nil Academy’den mezun olan öğrenciler Kanada’nın en iyi üniversitelerine sınavsız giriş şansını yakalayabiliyorlar. Eğer öğrenci lise birden itibaren Kanada’da eğitimine başlarsa not ortalamasına bakılarak üniversitelere sınavsız giriyor.






Ayna - Kanada (3) Bölümü

Ayna, Yeni Bölümü ile 22 Ekim Cumartesi 22:45'de Samanyolu TV'de ve aynı zamanda Küre TV'de...


Resim

Resim

Resim

23 Ekim 2011 Pazar

Ebru TV, Dish Network'te!

Ebru TV Dish Network, 2006 yılının kasım ayında Amerika'da yayın hayatına başladı. Kanal, Amerika'da çok kültürlü Amerikan yaşam tarzına uygun yayın anlayışı ile öne çıktı. Merkezi New Jersey'de bulunan Ebru TV, 24 saat ingilizce yayın yapıyor. Kültürler arası diyalog ve saygıyı artırmayı amaçlayan kanal, yeni bir açılıma imza attı. Kablo Tv ve uydudan yayınlarını izleyicilere ulaştıran Ebru Tv, dünya genelinde geniş bir izleyici kitlesine sahip olan Dish Network'te (diş nitvörk) yayınlarına başladı. 1996 yılından itibaren uydu yayıncılığı hizmeti veren Dish Network, teknolojik alt yapısı ve ulaştığı kitle açısından Dünya'nın önde gelen kuruluşlarından biri. Amerika'daki Türkler ve farklı kültürlere yönelik yayınları ile öne çıkan kanal bir yıl önce başlattığı Avrupa ve Afrika yayınlarıyla izlenme alanlarını her geçen her geçen gün artırıyor. Ebru TV, Amerikan televizyon yayıncılığının en prestijli ödülü Emmy ödüllerini de 7 kez kazanmayı başardı.



Ebru TV, Dish Network'te!